Transferweekje: Feyenoord is bezig, Luckassen weg bij PSV

Transferweekje: Feyenoord is bezig, Luckassen weg bij PSV

31 augustus 2019 – Nog drie dagen en dan sluit de transfermarkt. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zit er nog het nodige in het vat. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Neymar ziet transfer op de tocht staan
Gaat 'ie wel of gaat 'ie niet? De situatie rond Neymar blijft de gemoederen bezighouden en verandert bijna dagelijks. De 27-jarige Braziliaan wil dolgraag terugkeren naar FC Barcelona en Paris Saint-Germain wil best meewerken, maar terwijl de deadline nadert lijkt er weinig schot in de zaak. "De eerste keer dat we een bod kregen van Barcelona was op 27 augustus, maar hun voorstel voldoet niet aan onze vraagprijs", is PSG-directeur Leonardo openhartig. "Het standpunt van PSG rond een eventuele transfer van Neymar is altijd duidelijk geweest: als er goed bod komt mag hij weg. Dat is niet het geval. De onderhandelingen zijn nog aan de gang, maar de vraagprijs is nog altijd niet geboden. Neymar heeft altijd duidelijk aangegeven dat hij wil vertrekken maar niemand heeft genoeg geld om hem in te lijven." Het worden ongetwijfeld spannende dagen voor Neymar.

Feyenoord nog druk bezig

Sjaak Troost heeft het druk als technisch directeur van Feyenoord. Yassin Ayoub en Jan-Arie van der Heijden kunnen nog vertrekken en daar tegenover hoopt de club nog een aantal spelers te strikken. Marcos Senesi staat op het punt zijn contract in De Kuip te ondertekenen. Voor iets minder dan zeven miljoen euro komt de verdediger over van San Lorenzo, weet Voetbal International. Daarnaast zou Feyenoord ook in de race zijn voor de Peruviaanse verdediger Miguel Araujo, zo suggereerde zijn zaakwaarnemer in gesprek met RPP Noticias. Het liefst voegt Feyenoord ook nog een spits toe aan de selectie. In die zoektocht kwamen de namen van Adam Szalai (Hoffenheim), Nikolai Komlichenko (Mlada Boleslav) en Adolfo Gaich (San Lorenzo) voorbij. Wat krijgt Sjaak last minute allemaal nog voor elkaar? Mogelijk komt ook spits Alvaro Barreal nog over. Hij staat onder contract bij San Lorenzo, dezelfde club als Senesi.

Icardi blijft weigeren
Internazionale had Mauro Icardi al dolgraag willen lozen, maar drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt staat hij nog steeds onder contract bij de Nerazzurri. De spits weet al tijden dat Inter hem liever kwijt dan rijk is. Onder ander Juventus, Napoli en Paris Saint-Germain kwamen voorbij als mogelijke nieuwe club. Maar Icardi houdt vol dat hij bij Internazionale wil blijven. De spits en zijn vrouw cq. zaakwaarneemster blokkeren iedere transfer. Ook nu Inter volgens Sky Italia een akkoord heeft met AS Monaco. 65 miljoen euro heeft Monaco over voor het probleemgeval, die zelf een jaarsalaris van 10 miljoen euro kreeg aangeboden.

PEC Zwolle heeft hoop op Novakovich opgegeven

PEC Zwolle en Andrija Novakovich dachten elkaar te hebben gevonden, maar op de valreep vist de club naast het net bij Reading. De club hoopte de 22-jarige spits nog naar de Hanzestad te halen als concurrent voor Lennart Thy, maar dat gaat waarschijnlijk niet door. De Amerikaan kiest waarschijnlijk voor Reading, weet Voetbal International. PEC Zwolle is daardoor aan het kijken naar een alternatief. Lukt dat, dan zou dat betekenen dat Zian Flemming verhuurd mag worden. Eerder werden ook Clint Leemans en Stanley Elbers al verhuurd aan RKC Waalwijk.

Luckassen kan naar Anderlecht
Mark van Bommel maakte in duidelijke taal bekend dat Trent Sainsbury en Derrick Luckassen mogen vertrekken bij PSV. Eerstgenoemde vertrok deze week naar Maccabi Haifa en ook Luckassen staat op het punt om een transfer te maken. Hij moet Anderlecht, dat de weg helemaal kwijt is in de competitie, ondersteunen in de verdediging. De oud-speler van AZ werd vorig seizoen al verhuurd aan Hertha BSC en mag nu definitief vertrekken, ondanks dat hij nog basisspeler was in het tweeluik met FC Basel. Desondanks mikt Anderlecht op een huurtransfer. Het Eindhovens Dagblad verwacht dat de deal voor de 24-jarige snel zijn beslag zal krijgen.

Transfer Wanyama naar Brugge op de tocht
Vorige week werd al duidelijk dat Tottenham Hotspur en Club Brugge akkoord waren over een transfersom voor Victor Wanyama. De Belgen waren bereid om tien miljoen euro over te maken, plus vijf miljoen euro aan bonussen. De transfer van de Keniaan is echter op losse schroeven komen te staan nu Belgische media melden dat de eisen van de controleur te hoog zijn voor de Champions League-deelnemer. Daardoor heeft Club Brugge de focus verlegt naar Eder Balanta, een 26-jarige Colombiaan van FC Basel. Volgens Het Laatste Nieuws is dat een financieel aantrekkelijker plaatje voor de Belgische grootmacht.

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019