Transferweekje: Feyenoord is bezig, Luckassen weg bij PSV

31 augustus 2019, 12:25

Nog drie dagen en dan sluit de transfermarkt. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zit er nog het nodige in het vat. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Neymar ziet transfer op de tocht staan

Gaat 'ie wel of gaat 'ie niet? De situatie rond Neymar blijft de gemoederen bezighouden en verandert bijna dagelijks. De 27-jarige Braziliaan wil dolgraag terugkeren naar FC Barcelona en Paris Saint-Germain wil best meewerken, maar terwijl de deadline nadert lijkt er weinig schot in de zaak. "De eerste keer dat we een bod kregen van Barcelona was op 27 augustus, maar hun voorstel voldoet niet aan onze vraagprijs", is PSG-directeur Leonardo openhartig. "Het standpunt van PSG rond een eventuele transfer van Neymar is altijd duidelijk geweest: als er goed bod komt mag hij weg. Dat is niet het geval. De onderhandelingen zijn nog aan de gang, maar de vraagprijs is nog altijd niet geboden. Neymar heeft altijd duidelijk aangegeven dat hij wil vertrekken maar niemand heeft genoeg geld om hem in te lijven." Het worden ongetwijfeld spannende dagen voor Neymar.

Feyenoord nog druk bezig

Icardi blijft weigeren

Internazionale had Mauro Icardi al dolgraag willen lozen, maar drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt staat hij nog steeds onder contract bij de Nerazzurri. De spits weet al tijden dat Inter hem liever kwijt dan rijk is. Onder ander Juventus, Napoli en Paris Saint-Germain kwamen voorbij als mogelijke nieuwe club. Maar Icardi houdt vol dat hij bij Internazionale wil blijven. De spits en zijn vrouw cq. zaakwaarneemster blokkeren iedere transfer. Ook nu Inter volgens Sky Italia een akkoord heeft met AS Monaco. 65 miljoen euro heeft Monaco over voor het probleemgeval, die zelf een jaarsalaris van 10 miljoen euro kreeg aangeboden.

PEC Zwolle heeft hoop op Novakovich opgegeven

Luckassen kan naar Anderlecht

Mark van Bommel maakte in duidelijke taal bekend dat Trent Sainsbury en Derrick Luckassen mogen vertrekken bij PSV. Eerstgenoemde vertrok deze week naar Maccabi Haifa en ook Luckassen staat op het punt om een transfer te maken. Hij moet Anderlecht, dat de weg helemaal kwijt is in de competitie, ondersteunen in de verdediging. De oud-speler van AZ werd vorig seizoen al verhuurd aan Hertha BSC en mag nu definitief vertrekken, ondanks dat hij nog basisspeler was in het tweeluik met FC Basel. Desondanks mikt Anderlecht op een huurtransfer. Het Eindhovens Dagblad verwacht dat de deal voor de 24-jarige snel zijn beslag zal krijgen.

Transfer Wanyama naar Brugge op de tocht

Vorige week werd al duidelijk dat Tottenham Hotspur en Club Brugge akkoord waren over een transfersom voor Victor Wanyama. De Belgen waren bereid om tien miljoen euro over te maken, plus vijf miljoen euro aan bonussen. De transfer van de Keniaan is echter op losse schroeven komen te staan nu Belgische media melden dat de eisen van de controleur te hoog zijn voor de Champions League-deelnemer. Daardoor heeft Club Brugge de focus verlegt naar Eder Balanta, een 26-jarige Colombiaan van FC Basel. Volgens Het Laatste Nieuws is dat een financieel aantrekkelijker plaatje voor de Belgische grootmacht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen