Feyenoord laat Summerville ervaring opdoen bij ADO

Feyenoord laat Summerville ervaring opdoen bij ADO

30 augustus 2019 – In navolging van Bart Nieuwkoop verhuurt Feyenoord ook Crysencio Summerville. De Rotterdammers stallen de zeventienjarige aanvaller bij ADO Den Haag. Eerder vandaag (vrijdag) maakte Feyenoord de verhuur van Nieuwkoop aan Willem II wereldkundig.Summerville speelde het afgelopen seizoen een half jaar op huurbasis bij FC Dordrecht. Met vijf doelpunten en een assist in achttien wedstrijden liet hij een goede indruk achter. Nu mag de speler, voor wie SC Cambuur ook belangstelling had, verder ervaring op gaan doen in de Eredivisie.

Lees ook: Willem II heeft beet en huurt Nieuwkoop van Feyenoord

"Crysencio is een groot talent van onze Onder 19-lichting. Door hem dit seizoen te verhuren aan een team uit de Eredivisie kan hij zich verder ontwikkelen en de benodigde speelminuten maken", zegt technisch directeur Sjaak Troots op het clubkanaal van Feyenoord. "Dat was, gezien de concurrentie op zijn posities bij Feyenoord, dit seizoen lastig voor hem geweest hier in Rotterdam."

ADO Den Haag is blij dat de jeugdinternational naar de Hofstad komt. "Crysencio is een razendsnelle, beweeglijke buitenspeler. Hij heeft niet alleen een flitsende actie in huis, maar is ook in staat om tijdens deze acties het overzicht te bewaren", aldus manager voetbalzaken Jeffrey van As. "We volgden Crysencio al een tijdje en zijn ervan overtuigd dat hij ondanks zijn jonge leeftijd van waarde kan zijn voor onze ploeg."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020

  3. donderdag 6 augustus 2020