PSV neemt Doan definitief over van FC Groningen

PSV neemt Doan definitief over van FC Groningen

30 augustus 2019 – Het is in kannen en kruiken: Ritsu Doan maakt definitief de overstap van FC Groningen naar PSV. De Eindhovenaren melden dat de 21-jarige Japanner na het afronden van de laatste handelingen zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor vijf seizoenen.PSV maakte dinsdag al melding van de komst van Doan, die zich nu officieel speler van de Eindhovense club mag noemen. "PSV is een heel grote club en doet altijd mee om de titel. Daar wil ik om spelen en als ik dat wil bereiken zal ik nog meer een teamspeler moeten worden. Alleen scoren en assists geven is hier niet meer genoeg", zegt hij via de officiële clubkanalen.

De clubs hebben de transfersom niet openbaar gemaakt. Verscheidene media meldden een aantal dagen geleden dat een basisbedrag van 7,5 miljoen euro gemoeid is met de overgang van de Japanner. Door bonussen zou de transfersom nog met 2,5 miljoen euro oplopen.

Na het vertrek van Hirving Lozano naar Napoli wilde PSV graag nog een creatieve speler aan de selectie toevoegen. De Eindhovenaren werden ook in verband gebracht met Alireza Jahanbakhsh (Brighton & Hove Albion) en Nicolás González (VfB Stuttgart), maar zijn uiteindelijk met Doan aan de haal gegaan.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020