Willem II heeft beet en huurt Nieuwkoop van Feyenoord

Willem II heeft beet en huurt Nieuwkoop van Feyenoord

30 augustus 2019 – Willem II heeft zijn gewenste rechtsback binnen. De Tilburgers huren Bart Nieuwkoop tot het einde van het seizoen van Feyenoord. De 23-jarige verdediger heeft voor zijn vertrek naar Willem II zijn contract in Rotterdam verlengd tot medio 2021 met de optie voor nog een seizoen. De club uit Tilburg was al langere tijd op zoek naar een nieuw rechtsback. Volgens het Brabants Dagblad was Willem II ook in de markt voor Leeroy Owusu, maar De Graafschap verlangde een te hoge transfersom voor de verdediger. Nieuwkoop, die geen uitzicht op speeltijd had bij Feyenoord, was een goedkoper alternatief.

"Met de verhuur aan Willem II krijgt Bart na verlenging van zijn contract een mooie kans om komend seizoen meer aan spelen toe te komen op Eredivisie-niveau. Daarmee kan hij zijn ontwikkeling een mooie boost geven. Uiteraard blijven we die ontwikkeling komend seizoen nauwlettend volgen", aldus technisch directeur Sjaak Troost van Feyenoord.

Met de komst van Nieuwkoop heeft Willem II adequaat gereageerd op de lange afwezigheid van Fernando Lewis, die door een zware knieblessure voorlopig niet in actie zal komen. De Tilburgers zijn nog niet klaar op de transfermarkt: Willem II wil graag nog een linksback aan de selectie toevoegen. Derrick Köhn (20) van Bayern München was in beeld, maar volgens het BD zijn de onderhandelingen met de Duitse grootmacht inmiddels stukgelopen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020