Vlaar opgelucht en trots: "Dit is doping, op een goede manier"

Vlaar opgelucht en trots: "Dit is doping, op een goede manier"

29 augustus 2019 – Na de gewonnen wedstrijd tegen Antwerp (1-4) gierden de emoties door het lijf van Ron Vlaar. AZ rekende in een knotsgek duel af met de Belgische tegenstander, die het duel met negen spelers eindigde. "Ik ben blij, opgelucht en ook trots", aldus Vlaar tegenover de NOS."We hebben het toch maar mooi geflikt. In het begin van de wedstrijd houdt Marco Bizot ons in de wedstrijd. Daar hadden we geluk. Maar dit is doping, op een goede manier. Dat is heerlijk", zegt Vlaar, die slachtoffer van de tackle was waarvoor Dieumerci Mbokani in de eerste helft zijn tweede gele kaart voor kreeg.

In de tweede helft werd de tweede speler van Antwerp weggestuurd. Didier Lamkel Zé kreeg nadat hij de 0-1 maakte een tweede gele kaart omdat hij té uitbundig juichte. AZ kwam vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd op 1-1 en maakte in de verlenging korte metten met het negental.

"Een groot compliment voor de ploeg, dat drie ronden heeft overleefd. Dit geeft een enorme boost voor de club en medewerkers, die na het instorten van het dak van het stadion ontzettend hard hebben gewerkt. De plaatsing voor de Europa League geeft hernieuwde energie", zegt trainer Arne Slot, die net als Vlaar trots is op zijn ploeg.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020