Man United stalt Sánchez voor één seizoen bij Inter

Man United stalt Sánchez voor één seizoen bij Inter

29 augustus 2019 – Het hing al een tijdje in de lucht, maar is donderdagavond officieel rondgekomen: Alexis Sánchez maakt de overstap van Manchester United naar Internazionale. De Chileense aanvaller gaat op huurbasis aan de slag voor de Italiaanse grootmacht. In Milaan wordt Sánchez herenigd met Romelu Lukaku, die eerder in de zomer dezelfde overstap maakte.Verwacht werd dat in de huurovereenkomst een optie tot koop zou worden opgenomen, maar beide clubs reppen daar niet over. Sánchez wordt in elk geval voor een jaar verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Manchester United. In dienst van The Red Devils kwam Sánchez nooit uit de verf. United nam de Chileen anderhalf jaar over van Arsenal, maar wist de hoge verwachtingen nooit waar te maken.

Het wordt voor Sánchez zijn tweede periode in de Serie A. Tussen 2008 en 2011 stond de Chileen onder contract bij Udinese. Daar maakte hij dermate veel indruk dat FC Barcelona hem overnam. Na drie jaar Catalaanse dienst maakte Sánchez de overstap naar Arsenal, alvorens hij naar Manchester United transfereerde.

Inter is deze zomer behoorlijk actief geweest op de transfermarkt en haalde naast Sánchez en Lukaku ook onder meer Diego Godín, Valentino Lazaro, Matteo Politano en Nicolò Barella naar Milaan.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 18 september 2019

  2. dinsdag 17 september 2019