Feyenoord plaatst zich glansrijk voor Europa League

Feyenoord plaatst zich glansrijk voor Europa League

29 augustus 2019 – Feyenoord heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers begonnen met een comfortabele marge aan het uitduel met Hapoel Beër Sheva, maar hadden het voor rust niet makkelijk en moesten meerdere malen een beroep doen op doelman Kenneth Vermeer. In de tweede helft liep men alsnog uit naar een ruime zege op de Israëli. Nadat Hanan Maman zijn ploeg dupeerde met een domme rode kaart, voerden Orkun Kökçü, Steven Berghuis en Wouter Burger de cumulatieve score nog verder op: 0-3.Feyenoord speelde met dezelfde basisopstelling als in het heenduel, dat met 3-0 gewonnen werd. Hapoel had die achterstand voor rust al ongedaan kunnen maken, maar stuitte steeds op de ijzersterke Vermeer. De sluitpost zag Ramzi Safouri, Jimmy Marín en Ben Bitton voor zich opduiken, maar pakte tot drie keer toe uit met een fraaie redding.

Feyenoord kreeg ook volop kansen tijdens de intense eerste helft. Luciano Narsingh stuitte echter eerst op Ernestas Setkus – een oude bekende van ADO Den Haag – en zag even later Loai Taha redding brengen in de doelmond. Vlak voor rust moest Hapoel met één man minder verder: Maman botste tegen Ridgeciano Haps op, reageerde zich af op de linksback en kreeg rood.

De gasten uit Rotterdam haalden uiteindelijk zonder kleerscheuren de rust en zorgen vroeg in de tweede helft voor de nekslag. Rick Karsdorp gooide er een indrukwekkende demarrage uit op rechts en bediende Kökçü. De jonge spelmaker schoof de bal beheerst in de verre hoek: 0-1. Berghuis volgde even later het voorbeeld van Kökçü en zorgde met een subtiele schuiver voor 0-2.

Ook de 0-3 liet niet lang op zich wachten: de voor Kökçü ingevallen Burger speelde zichzelf vrij in de zestien met een schitterende voetbeweging en maakte zijn eerste goal namens Feyenoord 1. De Rotterdammers zagen Narsingh nog een dot van een kans missen, maar namen al gauw gas terug. De zeventienjarige invaller Naoufal Bannis bracht nog wat schwung in de wedstrijd, kopte tegen de lat en versierde een penalty, die hij echter zelf miste.

Feyenoord kan nu toeleven naar de loting voor de Europa League van vrijdagmiddag én naar zijn vierde Eredivisie-wedstrijd van het seizoen. Zondag wordt er om 16.45 uur afgetrapt tegen koploper Willem II.

Opstelling en beoordelingen* 
Feyenoord: Kenneth Vermeer 8; Rick Karsdorp 6, Eric Botteghin 7, Edgar Ié 5.5, Ridgeciano Haps 6.5 (77. Tyrell Malacia -); Leroy Fer 5 (70. Naoufal Bannis 5.5), Orkun Kökçü 7 (59. Wouter Burger 6.5), Renato Tapia 6; Steven Berghuis 6.5, Luciano Narsingh 4.5, Sam Larsson 5
Man of the match: Kenneth Vermeer
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019