Ten Hag over CL-loting Ajax: "De verhoudingen lijken heel gelijk"

29 augustus 2019, 21:06

Erik ten Hag is niet ontevreden met de Champions League-loting van Ajax. De Amsterdammers nemen het in de groepsfase van het toernooi op tegen Chelsea, Valencia en Lille. De trainer van de Amsterdammers denkt dat de ploegen in Groep H aardig aan elkaar gewaagd zijn.

"Vorig jaar hadden we met Bayern München een uitgesproken favoriet en was AEK Athene een zwakkere ploeg. Nu lijken de verhoudingen heel gelijk", wordt Ten Hag geciteerd door het ANP. Chelsea, dat vorig jaar de Europa League won, is volgens de Ajax-trainer de favoriet. "De intensiteit in de Premier League is zo hoog. Maar in Spanje kunnen ze goed voetballen en Lille eindigt ook gewoon tweede in een fysiek heel sterke competitie. Wij zullen een fantastische campagne moeten draaien als we willen overwinteren."

Ten Hag noemt het een voordeel dat Ajax steeds niet ver hoeft te reizen. "Ik reken op veel support van onze fans. We gaan ook naar mooie stadions. We gaan naar Mestalla en Stamford Bridge. En Lille heeft een nieuw stadion. Ik begreep dat Ajax nog nooit tegen Chelsea heeft gespeeld. Dat is ook wel bijzonder. En als je Valencia zegt, dan moet ik denken aan Faas Wilkes. Het zijn echt stuk voor stuk mooie affiches."

Lees ook: Tadic gaat voor overwintering: "Ajax moet ambitieus zijn"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen