PSV dankzij goals na rust simpel naar groepsfase EL

PSV dankzij goals na rust simpel naar groepsfase EL

29 augustus 2019 – PSV heeft zonder moeite de groepsfase van de Europa League bereikt. De Eindhovenaren wisten in de tweede helft, net zoals in de eerste wedstrijd tegen Apollon Limassol, in een kort tijdsbestek meerdere keren te scoren. Eén van de treffers kwam van Konstantinos Mitroglou, die als invaller maar een paar minuten nodig had om het net te vinden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een doodeenvoudige 0-4 overwinning voor PSV.De wedstrijd werd gespeeld in het GSP-Stadion van APOEL Nicosia, aangezien het stadion van Apollon niet door de keuring van de UEFA kwam. Veel supporters van de thuisploeg namen niet de moeite de 90 kilometer lange reis naar Nicosia te maken, waardoor er de gehele wedstrijd een tamme sfeer hing in het vrijwel lege stadion.

Het spel van de twee ploegen hielp ook niet bepaald mee om die sfeer te verbeteren. Het was vanaf minuut één duidelijk dat PSV naar Cyprus was afgereisd om de 3-0 voorsprong te verdedigen. De Eindhovenaren creëerden nauwelijks kansen en spaarden de krachten, terwijl Apollon kwalitatief simpelweg niet goed genoeg was om gevaarlijk te worden op de helft van de PSV'ers. Het was Cody Gakpo die het dichtst bij een doelpunt kwam: hij werd in de diepte weggestuurd en probeerde het in de korte hoek. Apollon-keeper Joël Mall was goed bij de les en tikte de bal naast. Mitroglou begon net als een week eerder op de bank en zag in de eerste helft verder weinig spraakmakends gebeuren.

Ook na rust leek PSV geen aanstalten te maken om op voorsprong te komen. Het speelde ongeïnteresseerd en werd steeds vaker afgetroefd in de duels, maar net zoals in de eerste wedstrijd tegen Apollon wisten de Eindhovenaren binnen een tijdsbestek van vijf minuten drie treffers te maken. Het was Mohammed Ihattaren die de score opende en niet veel later kwam Mitroglou binnen de lijnen. De Griek had weinig tijd nodig om indruk te maken: een paar minuten nadat hij op het veld kwam lag de bal ook al in het net na een goede voorzet van Donyell Malen. De eerste treffer van 'Mitrogol' voor PSV liet dus niet lang op zich wachten!

Het slotakkoord was voor Malen: hij maakte nog twee knappe treffers en onderstreepte daarmee zijn goede vorm. PSV speelde vrijwel de hele wedstrijd ongeïnteresseerd, maar wist net als een week eerder in een tijdsbestek van een paar minuten meerdere doelpunten te maken. De ploeg uit Eindhoven bereikt dus de groepsfase van de Europa League en bewijst het Nederlandse voetbal daarmee een goede dienst in de strijd om de coëfficiënten.

Opstellingen en beoordelingen*:
PSV: Jeroen Zoet 6; Denzel Dumfries 6,5, Timo Baumgartl 6 (Daniel Schwaab -), Nick Viergever 6, Olivier Boscagli 6; Jorrit Hendrix 5,5 (Konstantinos Mitroglou -), Erick Gutierrez 6, Pablo Rosario 6; Mohammed Ihattaren 7, Donyell Malen 7,5, Cody Gakpo 6,5 (Amar Catic -)
Man of the Match: Donyell Malen
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 18 september 2019

  2. dinsdag 17 september 2019