Van Dijk troeft Messi en Ronaldo af als Europa's beste

29 augustus 2019, 19:19   Bijgewerkt: 29 augustus 2019, 20:59

Virgil van Dijk is donderdagavond in Monaco verkozen tot Speler van het Jaar van de UEFA. Dat gebeurde na de loting van de groepsfase van de Champions League. Een jury, bestaande uit trainers en journalisten, gaf de centrale verdediger van Liverpool meer punten dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Met het winnen van de prestigieuze prijs is Van Dijk de opvolger van Luka Modric.

"Zonder mijn medespelers en de staf was dit nooit gelukt. Het was een lange weg. Ik was geen speler die op zijn achttiende al een ster was. Zo ben ik niet. Ik ben trots op deze prijs. De credits gaan naar iedereen die me heeft geholpen", sprak de Oranje-captain in Monaco. Van Dijk werd eerder dit jaar al uitgeroepen tot beste speler van Engeland. Hij maakt ook kans om beste speler van de wereld te worden: de FIFA reikt op 23 september die prijs uit.

Van Dijk was afgelopen seizoen de rots in de branding bij Liverpool. Mede door zijn inbreng wonnen The Reds de Champions League en eindigden zijn op de tweede plaats in de Premier League. Ook met het Nederlands elftal gooide Van Dijk hoge ogen. Oranje bereikte de finale van de Nations League, die werd verloren tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo. De aanvaller won met Juventus ook de Italiaanse landstitel en Supercoppa. Lionel Messi werd met FC Barcelona landskampioen, won de Spaanse Supercopa, en legde beslag op de Gouden Schoen voor topscorer van Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen