Ajax treft Chelsea, Valencia en Lille in Champions League

29 augustus 2019, 19:02   Bijgewerkt: 29 augustus 2019, 19:32

Ajax heeft niet ongunstig geloot voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers treffen Chelsea, Valencia en Lille in de poulefase van het miljardenbal. Dat bleek donderdag bij de loting voor de poulefase in Monaco.

De Amsterdammers wisten zich woensdag te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Het team van trainer Erik ten Hag won voor eigen publiek met 2-0 van APOEL Nicosia en dat was na de 0-0 uit de heenwedstrijd voldoende voor een toegangsbewijs voor het belangrijkste clubtoernooi van Europa. In de derde voorronde worstelde Ajax zich voorbij Grieks kampioen PAOK Saloniki.

Ajax was vorig seizoen zeer succesvol in de Champions League. In de nieuwe jaargang nemen de Amsterdammers het op tegen twee tegenstanders die het nog niet eerder in een officiële wedstrijd trof: Chelsea en Lille. De Londense club won afgelopen seizoen de Europa League, Lille werd tweede in de Franse competitie. Valencia, waar oud-Ajacied Jasper Cillessen deze zomer onder contract staat, eindigde op de vierde plaats in Spanje. In 2003 troffen Valencia en Ajax elkaar in de Champions League. Toen eindigden beide potjes in een gelijkspel. Ajax strandde destijds in de kwartfinales tegen AC Milan.

De op papier zwaarste poule is Groep F, met FC Barcelona, Borussia Dortmund, Internazionale en Slavia Praag. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is samen met Juventus, Atlético Madrid en Lokomotiv Moskou ingedeeld in Groep D. Het Club Brugge van Ruud Vormer heeft het niet getroffen: de Belgen treffen Paris Saint-Germain, Real Madrid en Galatasaray in Groep A.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen