Van Dijk en De Jong winnen prestigieuze UEFA-prijzen

29 augustus 2019, 18:42   Bijgewerkt: 29 augustus 2019, 19:48

Virgil van Dijk en Frenkie de Jong hebben donderdagavond in Monaco een individuele prijs gewonnen. De Nederlanders zijn verkozen tot respectievelijk beste verdediger en middenvelder van het afgelopen Champions League-seizoen. Matthijs de Ligt, de derde genomineerde Nederlander, greep naast een prijs.

Van Dijk kreeg de voorkeur boven landgenoot De Ligt (Ajax/Juventus) en teamgenoot Trent Alexander-Arnold (Liverpool). Heel verrassend was het niet dat de centrale verdediger de prijs won: hij is immers, samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, door de UEFA genomineerd voor beste speler van Europa.  De Jong won de prijs ten faveure van Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) en Jordan Henderson (Liverpool). Hij was de grote revelatie van het Champions League-seizoen en verdiende een transfer naar FC Barcelona.

Alisson Becker ontving als eerste een prijs. Hij werd verkozen tot beste doelman van het afgelopen Champions League-seizoen. De Braziliaan won met Liverpool het toernooi en kreeg de voorkeur boven Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) en Marc-André ter Stegen (FC Barcelona). Lionel Messi kreeg de prijs voor beste aanvaller. Cristiano Ronaldo (Juventus) en Sadio Mané (Liverpool) waren ook genomineerd.

Lees ook: Van Dijk troeft Messi en Ronaldo af als beste speler van Europa

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen