Locadia maakt op huurbasis overstap naar Hoffenheim

Locadia maakt op huurbasis overstap naar Hoffenheim

29 augustus 2019 – Jürgen Locadia speelt de rest van het seizoen onder de vleugels van Alfred Schreuder. Hoffenheim huurt de 25-jarige spits van Brighton & Hove Albion. Beide clubs bevestigen de deal. Hoffenheim zocht een opvolger voor Joelinton, die eerder deze zomer voor een recordsom (40 miljoen euro) naar Newcastle United vertrok."Jürgen is een fysiek sterke spits die zich veel voor het doel meldt", aldus technisch directeur Alexander Rosen op het clubkanaal van Hoffenheim. "Jürgen is een speler met de juiste kwaliteiten. Bij Brighton werd hij meer op het middenveld gebruikt, maar volgens ons is dat niet de positie waar hij zijn kwaliteiten kan benutten."

Locadia verruilde anderhalf jaar geleden PSV voor Brighton. Ondanks 43 wedstrijden, 6 doelpunten en 2 assists, werd zijn avontuur in de Premier League geen groot succes. Het lukte Locadia niet een vaste waarde te worden bij The Seagulls. Schreuder kent Locadia nog van zijn periode in de Eredivisie. "Hij viel op door voor het doel gevaarlijk te zijn, toen was hij ook in beeld bij het Nederlands elftal."

Brighton gunt Locadia zijn verhuur van harte. "Sinds ik hier werk, heeft Jürgen echt goed getraind. Hij is geweldig om mee te werken. Maar ik snap ook zijn frustratie", aldus Brighton-manager Graham Potter. "Hij wil iedere week spelen. Deze stap biedt hem die kans."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 7 december 2019

  2. vrijdag 6 december 2019