Welke tien toptransfers zitten deze dagen nog in het vat?

29 augustus 2019, 13:00

Met Deadline Day voor de deur zit er nog een aantal grote, internationale transfers in het vat. De belangrijkste is die van Neymar naar vermoedelijk FC Barcelona. Maar er valt nog meer spektakel te verwachten. FCUpdate.nl zet tien potentiële transfer op een rijtje.

Neymar

FC Barcelona doet er alles aan Neymar terug te halen naar Camp Nou. Een delegatie van Barça bracht deze week een bezoek aan Paris Saint-Germain. De onderhandelingen bleken positief. Bij terugkomst liet sportief directeur Javier Bordas weten dat er nog geen overeenkomst is, maar dat de clubs wel een stuk dichter tot elkaar waren gekomen. De laatste geruchten zijn dat PSG na alle onderhandelingen een bod heeft afgeslagen en dat Barça met de volle pond over de brug moet komen. Dus niet met spelers als ruilmiddel. Echter zouden de Parijzenaars Neymar niet voor minder dan 222 miljoen euro - het bedrag dat PSG twee jaar geleden betaalde aan Barça - willen laten gaan.

{image[335141][right-half][]}Alexis Sanchez

In feite scheiden alleen de handtekeningen Alexis Sanchez en Internazionale nog van elkaar. De Chileen werd woensdag in Milaan gesignaleerd voor de medische keuring. Wanneer dat in orde is boven, zal Inter waarschijnlijk een huurdeal met Manchester United wereldkundig maken. Bij de Nerazzurri mag Sanchez de concurrentie aangaan met Lautaro Martinez voor een plekje naast Romelu Lukaku.

Paulo Dybala

Tottenham Hotspur leek zijn nieuwe bestemming, maar op de Engelse Deadline Day viel de transfer van Paulo Dybala in het water. Zijn situatie bij Juventus blijft onveranderd. Zolang Cristiano Ronaldo in Turijn speelt, is er voor Dybala geen plaats in de basiself van Juve. Paris Saint-Germain lijkt deze dagen de enige die de Argentijn uit zijn lijden kan verlossen. De Parijzenaars krijgen een vacature als Neymar vertrekt naar Barcelona.

{image[334126][right-half][]}Christian Eriksen

Christian Eriksen wil nog altijd vertrekken bij Tottenham Hotspur. Om die reden verlengt hij ook zijn eenjarige contract niet. Vermoedelijk dat de Deen vanwege zijn vertrekwens ook al twee competitieduels op de bank zat bij Spurs. De oud-Ajacied zou het liefst vertrekken naar Real Madrid, FC Barcelona of Juventus. Maar willen deze clubs Eriksen ook?

Mauro Icardi

Internazionale is Mauro Icardi liever kwijt dan rijk. Zijn gedrag liep vorig seizoen de spuigaten uit en dus is de spits verworden tot persona non grata. Zelf helpen Icardi en zijn vrouw cq. zaakwaarneemster Wanda Nara niet bepaald mee aan een vertrek. Het paar zei doodleuk dat de Argentijn ondanks goede aanbiedingen in Milaan wil blijven. Tot irritatie van Internazionale. De Italianen willen de stoorzender dolgraag lozen. Onder andere Juventus, Napoli en Paris Saint-Germain kwamen voorbij als mogelijke nieuwe werkgevers.

{image[334285][right-half][]}Jan Vertonghen

Voor Jan Vertonghen is het seizoen zeer teleurstellend begonnen. De 32-jarige verdediger maakte nog geen minuut in de Premier League. Tijdens de competitieopener tegen Aston Villa zat de Belg zelfs op de tribune. Mauricio Pochettino geeft de voorkeur aan Davinson Sanchez en Toby Alderweireld. Kan Vertonghen zich terugknokken in de basis of heeft de oud-Ajacied zijn beste tijd bij Spurs gehad? Kicker denkt te weten dat Vertonghen bij Peter Bosz op het lijstje staat. Bayer Leverkusen voegt het liefst nog een centrale verdediger met een sterke linkervoet toe aan de selectie.

Bruno Fernandes

Zijn naam viel veelvuldig bij Manchester United, maar vooralsnog is Bruno Fernandes nog steeds speler van Sporting Portugal. Maar dat Marcel Keizer zijn sterspeler behoudt, is allesbehalve een zekerheid. Tijdens de slotdagen van deze transferwindow klinkt momenteel Real Madrid als nieuwe werkgever. Fernandes is net als Donny van de Beek een alternatief voor Paul Pogba, wiens komst op dit moment schier onmogelijk lijkt. Fernandes moet tachtig miljoen kosten.

{image[336391][right-half][]}Keylor Navas

Keylor Navas past ervoor om tweede viool te spelen bij Real Madrid. Hij wil vertrekken en wel naar Paris Saint-Germain, waar Thomas Tuchel hem eerste doelman wil maken. Nu Zinedine Zidane kiest voor Thibaut Courtois onder de lat, zien de Parijzenaars hun kans schoon. Bovendien kan PSG de Costa Ricaan een beter salaris bieden. Volgens media uit Costa Rica en Spanje is de overgang in een vergevorderd stadium. Mogelijk dat Alphonse Areola onderdeel uitmaakt van de deal en de omgekeerde weg bewandelt.

Mariano Diaz

Mariano Diaz moet de nieuwe concurrent van Luuk de Jong bij Sevilla worden. De Dominicaan is volstrek overbodig bij Real Madrid en dat geeft de Andalusiërs hoop. Een bijzondere move van Sevilla, want in de winter rondde het alvast de zomerse transfer van Munas Dabbur af. De club betaalde circa 17 miljoen euro aan Red Bull Salzburg, maar de Israëliër mag naar verluidt alweer vertrekken zonder een wedstrijd te hebben gespeeld. Hij zou niet in de speelstijl passen van Julen Lopetegui, die in juni werd aangesteld.

{image[326618][right-half][]}Chris Smalling

Na negen seizoenen en 323 wedstrijden voor Manchester United staat Chris Smalling voor een vertrek naar AS Roma. Italiaanse media melden een verhuur van de 29-jarige verdediger. Op korte termijn vliegt de Engelsman naar Italië voor zijn medische keuring. Roma zocht nog een verdediger na het vertrek van Kostas Manolas naar Napoli. Voor die vacature waren ook Daniele Rugani (Juventus) en Dejan Lovren (Liverpool) in de picture, maar is de keuze gevallen op Smalling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen