Klopp onder de indruk van CL-niveau: "Sterkste pot 2 ooit"

Klopp onder de indruk van CL-niveau: "Sterkste pot 2 ooit"

29 augustus 2019 – Als regerend titelhouder meldt Liverpool zich donderdagavond bij de Champions League-loting. Trainer Jürgen Klopp zit met zijn ploeg uiteraard in pot 1, maar dat hoeft volgens de coach niet veel te zeggen. De Duitser rekent op een pittige groep."Ik heb er natuurlijk geen probleem mee als we weer de finale halen", zegt Klopp tegen The Guardian. "Maar ik ben er niet zeker van dat het gaat lukken. Natuurlijk hebben we een kans, maar ik reken er niet op dat de Engelse teams zullen domineren. Ik verwacht dat veel teams een kans hebben om ver te komen."

Klopp weet dat Ajax in pot 2 zit, net als onder meer Real Madrid, Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur. "Ik denk niet dat er ooit een sterkere pot 2 is geweest", zegt de coach. "Het is krankzinnig. Alle teams uit pot 2 hadden eigenlijk  in pot 1 moeten zitten. Ik denk ook niet dat pot 3 ooit sterker is geweest. En dan kun je uit pot 4 nog RB Leipzig krijgen, wow!"

De trainer van de regerend Champions League-houder weet dat er ook geluk nodig is om ver te komen. Zijn ploeg poetste vorig seizoen een 3-0 nederlaag weg tegen FC Barcelona. "We verdienden het om door te gaan, maar hadden ook wat geluk. Tottenham had ook geluk tegen Ajax. Iedereen dacht na de eerste duels in de halve finales dat Ajax en Barcelona de finale zouden gaan spelen, maar het werd Tottenham - Liverpool."

Lees ook: Ajax zit donderdag tijdens CL-loting in gunstige pot 2

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020

  3. maandag 21 september 2020