Tadic looft Blind als verdediger: "Onze Beckenbauer"

Tadic looft Blind als verdediger: "Onze Beckenbauer"

29 augustus 2019 – Ajax bereikte woensdagavond de groepsfase van de Champions League door met 2-0 te winnen van APOEL Nicosia. Erik ten Hag had zijn elftal op heel veel plaatsen gewijzigd, maar bij tijd en wijle viel de puzzel aardig in elkaar. Het naar achteren halen van Daley Blind zorgde voor defensieve zekerheid die tot dusver dit seizoen met node werd gemist. "Daley is een soort Franz Beckenbauer voor ons", looft captain Dusan Tadic.Hoewel hij het in de mixed zone direct na het duel niet wilde bevestigen, sprak de lichaamstaal en de glimlach op het gezicht van Tadic boekdelen toen hem werd voorgehouden of hij Ten Hag had gevraagd om Blind weer centraal achterin te zetten. "De trainer is heel slim", grinnikte de captain van de Amsterdammers, die duidelijk een rol heeft gespeeld in die beslissing. "In het begin van het seizoen is het altijd wennen voor een trainer. Spelers rouleren en kunnen op meerdere posities uit de voeren."

Uit de woorden van Tadic is echter op te maken dat hij Blind het liefst centraal achterin ziet staan. "Hij is een beetje onze Franz Beckenbauer", zei de Serviër met een knipoog. "Hij is onze spelmaker van achteruit. Daley is ook in de organisatie heel belangrijk achterin. Dus zijn positie is cruciaal." Bovendien deed diens vervanger Edson Álvarez het op het middenveld ook goed. "Hij zorgde voor balans in het elftal", merkte Tadic.

De vele wisselingen in het elftal hadden Ajax goed gedaan. "Daarom was het wel belangrijk dat we dit weekend goed konden trainen daarop. Daarom moeten we ook de KNVB bedanken", doelde Tadic op het feit dat de in Europees uitkomende Nederlandse clubs een vrij speelweekend hadden. "Dat was een voordeel voor ons. Ik hoop dat alle Nederlandse ploegen in Europa komen. Dat is belangrijk voor een voetballand zoals Nederland."

Champions League-loting
Door de overwinning die Ajax boekte met Tadic, Blind en Álvarez in de basis gaat het donderdagavond de koker in. "Hier draaide alles om. De schaal en Champions League, dat is écht belangrijk. Dit was ons eerste doel, nu willen we weer een ronde verder komen en bij de eerste twee ploegen van de poule eindigen. We zijn dan ook weer meer ingespeeld op elkaar. Ajax hoort nou eenmaal in de Champions League."

Rode Ster Belgrado uit Servië is een van de mogelijke opponenten, zij versloegen Young Boys - tot vreugde van Tadic. "Young Boys heeft namelijk kunstgras", verklaarde de aanvaller, die zich al vaak uitsprak tégen kunstgras. "Rode Ster heeft echt geweldige fans. Een van de beste supportersschares van ter wereld. Daar zouden we ook in Nederland van kunnen genieten." Al hoopt hij niet per se de Servische ploeg te loten. "Ik speel namelijk het liefst tegen de beste ploegen van Europa."

Door: Nathan Sprey

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020