Club Brugge met Vormer naar groepsfase Champions League

28 augustus 2019, 23:05

Net als vorig seizoen is Club Brugge er ook dit seizoen bij in de Champions League. De Belgen wonnen woensdag in de laatste voorronde met 2-1 van LASK Linz, wat genoeg was na de 0-1 overwinning van vorige week in Oostenrijk.

Het venijn zat het woensdag in de staart. Hans Vanaken, die vorige week ook al scoorde, brak de ban twintig minuten voor tijd. Direct deed LASK Linz, dat eerder FC Basel uitschakelde, wat terug. Klauss maakte twee minuten later de gelijkmaker. LASK had daardoor nog één goal nodig om de groepsfase te halen, maar liep in het mes. Emmanuel Bonaventure Dennis stond nog maar net in het veld en besliste het duel in de 89ste minuut in Belgisch voordeel.

Daardoor zijn er donderdag voor eerst sinds 2005/2006 twee Belgische clubs aanwezig bij de Champions League-loting. KRC Genk is er namelijk ook bij.