Ajax sloopt Cypriotische muur en haalt de Champions League

28 augustus 2019, 23:02   Bijgewerkt: 29 augustus 2019, 00:00

Ajax mag zich voor het tweede seizoen op rij melden in de Champions League. De halve finalist van vorig seizoen had het thuis niet altijd even gemakkelijk met het stugge, ultra-defensieve APOEL Nicosia, maar boekte een dik verdiende 2-0 overwinning. Basisdebutant Edson Álvarez en Dusan Tadic maakten de treffers. Ajax mag zich nu opmaken voor de Champions League-loting van donderdagavond: de Amsterdammers zitten in pot 2 en weten na 18.00 uur welke drie tegenstanders ze treffen in de poulefase.

Trainer Erik ten Hag husselde zijn opstelling – deels noodgedwongen – door elkaar in vergelijking met het heenduel op Cyprus. De geschorste Noussair Mazraoui, de geblesseerde Donny van de Beek en de gepasseerde Razvan Marin stonden hun plekken af aan Sergino Dest, Álvarez en Klaas-Jan Huntelaar. Daley Blind en Lisandro Martínez wisselden bovendien van plek.

Direct na rust leek Ziyech opnieuw een treffer in te leiden met zijn vrije trap: Huntelaar werkte de bal uiteindelijk over de doellijn, maar de Duitse VAR zag dat de linkervoet van Joël Veltman buitenspel stond en zette een streep door de 2-0. Het bleek de aanzet tot enkele hachelijke minuten: een rake kopbal van Andrija Pavlovic werd eveneens afgekeurd en aan de andere kant verijdelde doelman Vid Belec grote kansen van Ziyech en Huntelaar.

Opstelling en beoordelingen*

Ajax: André Onana 5.5; Sergino Dest 8, Joël Veltman 6, Daley Blind 7.5, Nicolas Tagliafico 6.5; Edson Álvarez 6.5 (89. Razvan Marin -), Hakim Ziyech 9 (87. Dani de Wit -), Lisandro Martínez 5.5; David Neres 4, Klaas-Jan Huntelaar 5, Dusan Tadic 5.5

Man of the match: Hakim Ziyech

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen