Stam: "Bal de woestijn in schieten kan een optie zijn"

Stam: "Bal de woestijn in schieten kan een optie zijn"

28 augustus 2019 – Feyenoord kan de groepsfase van de Europa League al ruiken, maar moet donderdag de 3-0 overwinning van vorige week op Hapoel Beer Sheva nog wel even verzilveren. Jaap Stam weet dat een stunt van de Israëliërs altijd mogelijk is.Hij wil niet te vroeg juichen, zei hij woensdag op de persconferentie. "Ik heb met AC Milan namelijk ook een finale verloren na een 3-0 voorsprong. Dus als ik terugdenk aan mijn eigen ervaringen, weet ik dat je niet te vroeg mag juichen. En dat doen wij in dit geval ook niet. De 3-0 voorsprong is fijn, maar we zijn voorbereid op een storm van Hapoel Beer Sheva", vertelt hij.

Stam verwacht niet dat zijn ploeg te makkelijk denkt over de wedstrijd. "Dit team denkt niet: wij gaan met deze score automatisch door. Ze weten wat ze moeten gaan brengen en wat ze moeten gaan doen. We zullen vol aan de bak moeten. Hapoel kan goed voetballen, is slim. Dinamo Tbilisi begon in de vorige ronde thuis niet zo scherp als dat wij verwacht hadden. Dat was mooi, maar ook daar moesten we op reageren. Ik verwacht die storm morgen wel."

Het resultaat staat dan ook voorop, zegt Stam. "Een bal de woestijn in schieten als het even nodig is? Ja, dat kan wel een optie zijn. Ons doel is de groepsfase halen. Daar moet je dan alles voor doen. Als dat niet kan op de manier waarop wij dat willen, moet je soms heel resoluut zijn en de bal een hijs geven. Dat ziet er niet mooi uit, maar kan wel heel effectief zijn."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020