AZ ook bij bereiken Europa League welkom in Den Haag

AZ ook bij bereiken Europa League welkom in Den Haag

28 augustus 2019 – Slaagt AZ erin om via Antwerp FC de groepsfase van de Europa League te bereiken, dan is het wederom welkom in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Door het instorten van het dak van het AFAS Stadion kunnen de Alkmaarders nog altijd niet in eigen stadion spelen. ADO blijft bereid om AZ te helpen, meldt het via de eigen kanalen.'ADO Den Haag en de gemeente Den Haag blijven bereid om AZ te helpen en hebben daarom het Cars Jeans Stadion laten aanmelden bij de UEFA', schrijft ADO op de clubwebsite. AZ moest openheid van zaken geven aan de bond, anders zou het worden gediskwalificeerd. Als speellocatie is zodoende het stadion van ADO doorgegeven. "Als AZ nu geen speellocatie kan opgeven heeft dit voor AZ diskwalificatie door de UEFA tot gevolg, dat is heel ernstig. Als ADO Den Haag ooit in de problemen komt zoals AZ dit seizoen, dan hoop ik ook dat iemand ons te hulp schiet", zegt burgemeester Pauline Krikke, die overlegd heeft met de Alkmaarse burgemeester en de Politie Eenheid.

"De eerdere wedstrijden die AZ deze zomer in het Cars Jeans Stadion heeft gespeeld zijn goed verlopen, ook door de gastvrijheid van de directie, alle medewerkers en de supporters van ADO Den Haag. Dit geeft mij alle vertrouwen dat ook deze eventuele Europa League-wedstrijden prima in Den Haag gespeeld kunnen worden", aldus de burgemeester van Den Haag.

Namens ADO Den Haag geeft Marcel van der Holst (Manager Stadion, Veiligheid & Wedstrijdorganisatie) ook aan dat AZ welkom is. "De situatie waar AZ mee te kampen heeft is nog steeds precair. Het blijft een club in nood en daarom staan wij ervoor open om de Alkmaarders te blijven ontvangen. We zijn erg tevreden over de gang van zaken rond de wedstrijden van AZ tegen FC Mariupol en FC Groningen in het Cars Jeans Stadion."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 22 september 2019

  2. zaterdag 21 september 2019