Spoorboekje: CL-loting, Nederlandse clubs in actie en Huntelaar

29 augustus 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 29 augustus.

Nieuws

Loting Champions League, Nederlanders in de prijzen?

Ajax hoort vanavond wie het treft in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers gaan vanaf 18.00 uur in de koker. Omdat Ajax in pot 2 zit, ontloopt de landskampioen in ieder geval Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham Hotspur en Benfica. Tevens maakt de UEFA de speler en speelster van het jaar bekend en volgt ook de uitslag van de verkiezing voor beste keeper, beste verdediger, beste middenvelder en beste aanvaller. Onder meer Nederlanders Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong zijn genomineerd.

Specials

Huntelaar blij met CL: "Maar één zwaluw maakt nog geen zomer" 

Klaas-Jan Huntelaar stond voor het eerst sinds 15 mei 2019 weer eens negentig minuten op het veld namens Ajax. De ervaren aanvaller liet met een afgekeurde treffer en wonderschone assist weer van zich horen. In een andere rol dan invaller gaf hij zijn visitekaartje af en plaatste hij zich met de Amsterdammers voor de groepsfase van de Champions League. "Maar één zwaluw maakt nog geen zomer", waarschuwde hij zijn ploeggenoten na het goede resultaat. Ook vertelt de ervaren spits over zijn relatie met Kasper Dolberg. 

Wedstrijden

Apollon Limassol - PSV (19.00 uur)

Op dezelfde grond waar Ajax vorige week speelde tegen APOEL Nicosia kan PSV het hoofdtoernooi van de Europa Leauge veiligstellen. Na de 3-0 in Eindhoven kan het nauwelijks meer misgaan. Ook zonder de afwezigen Steven Bergwijn en Bruma mag Apollon Limassol geen probleem vormen voor PSV. Wellicht dat de return nog de gelegenheid biedt voor het debuut van de zeventienjarige Noni Madueke?

Hapoel Beer Sheva - Feyenoord (19.30 uur)

Ook Feyenoord staat met anderhalf been in de groepsfase van de Europa League. De 3-0 in De Kuip biedt de Rotterdammers een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van het hoofdtoernooi. Als Feyenoord de Israëlische storm in de beginfase overleeft, staat niets dat meer in de weg.

Antwerp FC - AZ (19.30 uur)

Waar de spanning bij PSV en Feyenoord al wat weg is, is dat bij AZ niet het geval. De Alkmaarders speelden vorige week goed, maar moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Het zal vanavond aan de bak moeten tegen Antwerp FC, dat net als AZ afgelopen weekend vrijaf heeft gekregen. Beide teams kunnen uitgerust aan de aftrap verschijnen. 

Voetbal op tv

18.00 uur: Champions League-loting, Ziggo Sport, live verslag van de loting

19.00 uur: Apollon Limassol - PSV, SBS 9, live verslag van het Europa League-duel

19.30 uur: Hapoel Beer Sheva - Feyenoord, Veronica, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen