SC Cambuur herenigt verdediger Nieuwpoort met trainer De Jong

28 augustus 2019, 10:02

Henk de Jong en Sven Nieuwpoort zijn met elkaar herenigd. SC Cambuur heeft de 26-jarige verdediger transfervrij vastgelegd. Nieuwpoort zat na de degradatie met De Graafschap zonder club. Onder De Jong promoveerde Nieuwpoort met de Doetinchemmers naar de Eredivisie, ook afgelopen seizoen werkten de twee samen. Een tijdlang was Nieuwpoort aanvoerder van De Graafschap.

"Sven is een leiderstype en beschikt, ondanks dat hij nog maar 26 is, al over behoorlijk veel ervaring", zegt technisch manager Foeke Booy op het clubkanaal van Cambuur. "Hij heeft brengt fysieke kracht, maar ook voetballend vermogen van achteruit. Daarmee heeft de technische staf meer opties voor de laatste linie. Hij heeft bovendien eerder met succes met Henk de Jong en Sandor van der Heide (assistent-trainer, red.) samengewerkt en we weten daarom dat hij ook als persoon goed bij de club past."

Nieuwpoort is een product van de Ajax-opleiding. In Amsterdam brak de mandekker nooit door en vervolgde hij zijn carrière bij Almere City, Go Ahead Eagles en De Graafschap. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen