'PSV betaalt minimaal tien miljoen euro voor Doan'

'PSV betaalt minimaal tien miljoen euro voor Doan'

28 augustus 2019 – FC Groningen vangt minimaal tien miljoen euro voor de transfer van Ritsu Doan naar PSV. De Eindhovenaren maken eerste 7,5 miljoen euro over op de Groningse bankrekening, later komt er nog 2,5 miljoen achteraan. Daarnaast bevat de deal nog een doorverkooppercentage. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.Zelden verkocht Groningen spelers voor dergelijke bedragen. Marcus Berg is de enige. De Zweedse spits ging in 2009 voor 10 miljoen naar Hamburger SV. Twee jaar daarvoor ving Groningen circa acht miljoen euro voor de transfer van Luis Suarez naar Ajax. Doan mag zich dus vanaf nu de duurste speler uit de historie van Groningen noemen.

Toch moest Groningen water bij de wijn doen. De Trots van het Noorden verlangde oorspronkelijk veertien miljoen voor de Japanner. Voor PSV was een dergelijke transfersom geen optie. Doan zelf wilde dolgraag richting Eindhoven. "Het is van beide kanten een hard spel geweest", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus tegen DvhN. "Wij zijn uiteindelijk hartstikke tevreden."

Fledderus blikt terug op een leerzaam traject. "Het heeft in totaal tien dagen geduurd. Het is een zeer intensieve periode geweest. Absoluut topsport. Je bent er de hele dag mee bezig. Continu ben je in je hoofd aan het schakelen. Soms leek het of we er bijna uit waren, dan leek het weer niet door te gaan. Je moet zeker streetwise zijn om in dit soort processen overeind te blijven."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020