Gisteren gemist: Doan naar PSV, Ayoub mag weg en Locadia

28 augustus 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 27 augustus.

PSV presenteert Doan onder voorbehoud van medische keuring

PSV heeft Ritsu Doan officieel binnengehaald. Hoewel de formaliteiten nog moeten worden afgerond door de Eindhovenaren, maken ze op het clubkanaal al melding van de aanstaande overgang. "We wilden graag nog een veelzijdige aanvaller aan onze selectie toevoegen", zegt technisch manager John de Jong. Hij is de eerste Japanner in de historie van PSV.

'Feyenoorder Ayoub mag per direct vertrekken'

Feyenoord-middenvelder Yassin Ayoub mag ondanks een doorlopend contract deze zomer nog vertrekken. Dat is de reden dat hij niet met de Rotterdammers mee is naar Israël voor de return in de Europa League tegen Hapoel Be'er Sheva. Tot dusver speelde de Marokkaan slechts een half uurtje dit seizoen namens Feyenoord.

'Schreuder wil spits Locadia naar 1899 Hoffenheim halen'

Alfred Schreuder hoopt landgenoot Jürgen Locadia deze transferwindow nog naar 1899 Hoffenheim te halen. De Nederlandse coach zoekt nog een spits en is in die zoektocht uitgekomen bij de voorhoedespeler van Brighton & Hove Albion. Hijzelf zou ook open staan voor een avontuur in de Bundesliga.

Ihattaren niet opgeroepen bij Marokko, Ziyech is er wel bij

PSV-middenvelder Mohammed Amine Ihattaren hoeft voorlopig nog geen keuze te maken tussen Marokko en (Jong) Oranje: het talent is door bondscoach Vahid Halilhodzic níet opgeroepen voor de oefenduels met Burkina Faso en Niger. Ook Noussair Mazraoui (Ajax) en Oussama Idrissi (AZ) ontbreken bij de groep van Halilhodzic. 

Willem II haalt Kabangu op bij Gent voor extra aanvalsoptie

Willem II heeft zich dinsdagavond versterkt met de zesde aanwinst van het seizoen. Elton Kabangu komt per direct over van AA Gent en sluit aan bij de selectie van Adrie Koster. De afgelopen jaren werd hij nog gehuurd door FC Eindhoven, waardoor hij in Tilburg op de radar kwam. Hij moet de opties voorin vergroten voor Koster en tekent een contract voor drie seizoenen.

Cocu uit de League Cup, goal Janmaat, assist El Ghazi

Phillip Cocu heeft de volgende tik gekregen als manager van Derby County. De coach werd dinsdagavond uitgeschakeld in de tweede ronde van de League Cup door Nottingham Forest. Verder maakte Daryl Janmaat namens Watford een fraaie treffer en gaven Alireza Jahanbakhsh (Brighton & Hove Albion) en Anwar El Ghazi (Aston Villa) een assist. Jaïro Riedewald werd met Crystal Palace na strafschoppen uitgeschakeld door Colchester United (5-4), terwijl Tim Krul als bankzitter zag hoe Norwich City pijnlijk verloor van Crawley Town.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen