PSV presenteert Doan onder voorbehoud van medische keuring

PSV presenteert Doan onder voorbehoud van medische keuring

27 augustus 2019 – PSV heeft Ritsu Doan officieel binnengehaald. Hoewel de formaliteiten nog moeten worden afgerond door de Eindhovenaren, maken ze op het clubkanaal al melding van de aanstaande overgang. "We wilden graag nog een veelzijdige aanvaller aan onze selectie toevoegen", zegt technisch manager John de Jong. Hij is de eerste Japanner in de historie van PSV.Hoeveel er betaald wordt voor de aanvallend ingestelde voetballer, is niet helemaal duidelijk. De Noorderlingen wilden eerst rond de veertien miljoen euro hebben, maar zijn flink in prijs gezakt. De Telegraaf sprak van een basisbedrag van zo'n 7,5 miljoen euro, RTV Noord weet dat FC Groningen minimaal 10 miljoen euro krijgt, omdat er na de 7,5 miljoen nog een bonus van 2,5 volgt. Daarvan gaat een deel naar de investeerders door wie Doan naar FC Groningen kon worden gehaald.

Als hij meer dan 10,5 miljoen euro oplevert - volgens het Eindhovens Dagblad zijn er ook nog doorverkoopclausules van zo'n 10 á 15 procent bedongen - is hij na Marcus Berg de duurste verkopende speler ooit van FC Groningen. "Doan past perfect in ons profiel en daarom ben ik er erg tevreden mee dat we er met FC Groningen uit zijn gekomen", aldus De Jong. 

Transferspel
Wekenlang werd er een transferspel gespeeld, waairn FC Groningen tegenwerkte. "De eerste contacten zijn van zes jaar geleden. Ik hoop dat de clubs eruit komen", liet hij enkele weken geleden weten. De kans lijkt klein dat Alireza Jahanbakhsh (Brighton & Hove Albion) of Nicolás González (VfB Stuttgart) nog naar Eindhoven komen, als Doan zijn handtekening heeft gezet onder het contract.

Eerder werden ook Kostas Mitroglou en Bruma als aanvallende versterkingen gepresenteerd deze zomer door PSV.  Doan kwam 61 duels uit voor FC Groningen in de Eredivisie, waarin hij vijftienmaal scoorde. Ook CSKA Moskou was vorig jaar in beeld voor Doan, maar die transfer kwam nooit rond. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 28 september 2020

  2. zondag 27 september 2020