Lyon voor het eerst onderuit na dom rood en wereldgoal

Lyon voor het eerst onderuit na dom rood en wereldgoal

27 augustus 2019 – Memphis Depay is met Olympique Lyon dinsdagavond tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De topclub had de koppositie in de Ligue 1 voor het grijpen na een perfecte start tot dusver en een fout van concurrent Paris Saint-Germain, maar ging op bezoek bij Montpellier pijnlijk onderuit. Een wereldgoal van Arnaud Souquet en rode kaart van Youssouf Koné werd Lyon uiteindelijk fataal.Het was een avond waarop alles misging voor Lyon, die in de eerste twee duels onder Sylvinho veel indruk had gemaakt in de Lique 1. Omdat PSG afgelopen weekend punten verspeelde, kon Lyon de koppositie grijpen. Maar de rode kaart van Koné na vijftig minuten illustreerde de rampenavond voor Memphis en co: de verdediger maakte terwijl de bal niet in de buurt was een kopstootbeweging. Die actie werd bestraft met een directe rode kaart, waardoor Lyon met een man minder door moest.

Op dat moment stond het bovendien al met 1-0 achter tegen Montpellier, dat tot dusver slechts één punt pakte. Niet door de strafschop die na ruim een half uur gegeven werd. Die schoot Montpellier-aanvaller Andy Delort nog tegen de paal, maar nog geen tien minuten later schoot Souquet alsnog vernietigend binnen. Hij zette zijn poot tegen een afvallende bal, die snoeihard in het doel vloog.

Met een man minder werd Kenny Tete - die niet snel daarna geel pakte vanwege een harde tackle met twee benen - binnen de lijnen gebracht om meer grip te krijgen. Op een grote kans voor Jason Denayer (kopbal rakelings naast) uit een vrije trap na, lukte dat echter amper. Montpellier was veel sterker en was via Delort (net naast) en Florent Mollet (in de handen van Anthony Lopes) nog dicht bij de 2-0, maar dat bleven Memphis en co bespaard. Dat was vrijwel het enige tijdens de rampenavond voor Lyon, dat daardoor tweede blijft achter de nog wel foutloze Stade Rennes (dat wel een minder doelsaldo heeft).

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019