'PSV heeft beet en haalt Doan alsnog binnen: prijs onbekend'

'PSV heeft beet en haalt Doan alsnog binnen: prijs onbekend'

27 augustus 2019 – PSV gaat zich op korte termijn tóch versterken met Ritsu Doan. De Japanse middenvelder van FC Groningen staat al langere tijd in de belangstelling van de Eindhovenaren, maar de overgang is nu dan toch écht nabij, schrijft het Eindhovens Dagblad althansVerdere details en gevolgen zijn nog niet bekend. 



Hoeveel er betaald wordt voor de aanvallend ingestelde voetballer, weet het regionale medium eveneens niet, maar de overgang wordt met zekerheid gemeld. Lang was men het namelijk oneens over de te betalen transfersom. PSV wilde zo'n acht miljoen euro op tafel leggen, terwijl FC Groningen met veertien bijna het dubbele vroeg. Blijkbaar zijn beide partijen tot elkaar gekomen en is er een akkoord bereikt. Volgens het ED gaat het zeker niet om de gevraagde veertien miljoen euro, maar eerder rond de acht miljoen. De Telegraaf meldt zelfs dat het met 7,5 miljoen euro plus bonussen nog lager ligt.

Zelf staat hij in elk geval wel open voor de stap naar Eindhoven, maakte hij duidelijk. "De eerste contacten zijn van zes jaar geleden. Ik hoop dat de clubs eruit komen", liet hij enkele weken geleden weten. De kans lijkt klein dat Alireza Jahanbakhsh (Brighton & Hove Albion) of Nicolás González (VfB Stuttgart) nog naar Eindhoven komen, als Doan zijn handtekening heeft gezet onder het contract.

Niet lang na het nieuws van het Eindhovens Dagblad kwamen ook De Telegraaf, Dagblad van het Noorden en Voetbal International met de aanstaande komst van Doan, die dus vrijwel zeker is. Verdere details zullen ongetwijfeld snel volgen. Eerder werden ook Kostas Mitroglou en Bruma als aanvallende versterkingen gepresenteerd deze zomer door PSV.

Lees ook: Groningen houdt rekening met vertrek Doan: "Huiswerk gedaan"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019