FC Twente huurt Busquets van Barça en is 'in principe' klaar

FC Twente huurt Busquets van Barça en is 'in principe' klaar

27 augustus 2019 – FC Twente heeft Oriol Busquets definitief binnen. De middenvelder komt voor één jaar op huurbasis over van FC Barcelona en sluit woensdag aan bij de training van de Tukkers. "Ironisch genoeg was hij de eerste speler waarvoor wij in april belden, en uiteindelijk is hij mogelijk de laatste die we deze zomer aantrekken", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.De komst van Busquets - geen familie van Sergio - zat al enkele dagen in de pijplijn en is vermoedelijk het laatste transfergeweld deze zomer van de Tukkers, die eerder al tien andere spelers naar Enschede haalden. Van Leeuwen: "Tenzij er nog een speler vertrekt, is FC Twente in deze window wel uitgewinkeld. We hebben Oriol vaak bekeken en het was niet eenvoudig hem aan te trekken, want de belangstelling was groot. Oriol heeft met volle overtuiging voor FC Twente gekozen, hij heeft al onze wedstrijden via internet gevolgd en besloten dat deze club met dit spelsysteem het beste in zijn ontwikkeling past."

Met de komst van Busquets, die al sinds zijn achtste jaar voor de Catalaanse grootmacht voetbalt, troeft Twente een hoop clubs af. Zo hadden ook FC Utrecht, Udinese en Borussia Mönchengladbach belangstelling voor de twintigjarige controlerende middenvelder. "We zijn heel blij dat Oriol voor FC Twente gekozen heeft", aldus Van Leeuwen.

Trainer Gonzalo García kondigde eerder al aan blij te zijn met de controleur. "Hij is comfortabel aan de bal, kan het spel goed verleggen en brengt ook power mee. We hadden op het middenveld nog zo'n speler nodig, want onze opties waren daar dun gezaaid", zei hij. Dat is mede omdat Wout Brama nog altijd niet inzetbaar is voor de Tukkers.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020

  3. zondag 2 augustus 2020