Onder 19: Ajax - Feyenoord gaat door onder strenge regels

27 augustus 2019, 11:04

De wedstrijd om de Super Cup onder 19 jaar gaat zaterdag gewoon door. Het duel tussen Ajax en Feyenoord wordt gezien als de mini-Klassieker en liep eerder dit jaar op 25 mei volledig uit de hand. Er zijn daardoor nu sterke veiligheidsredenen van kracht.

Dat meldt RTV Rijnmond. Supporters kunnen het duel op De Toekomst alleen bezoeken met een geregistreerde toegangskaart. Spelers en staf van beide clubs kunnen per persoon vijf kaarten krijgen voor familieleden en vrienden. De kaarten worden op naam geregistreerd, zodat bekend is wie de wedstrijd bezoekt. Feyenoord heeft besloten om de supporters in een bus te vervoeren. De fans krijgen dan pas in Amsterdam de kaart, zodat het ticket niet in verkeerde handen kan vallen.

Er werd lange tijd gezocht naar een oplossing om de veiligheid van de wedstrijd te kunnen garanderen. Op 25 mei liep het nog uit de hand bij de wedstrijd, die door ongeregeldheden gestaakt moest worden. Een week later werd de wedstrijd zonder publiek uitgespeeld. Ajax won die wedstrijd met 2-0 en kroonde zich tot kampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen