Onana wil via APOEL naar 'universiteit van het voetbal'

27 augustus 2019, 10:43

Andre Onana was vorige week de grote uitblinker bij Ajax, dat een zeer belabberde wedstrijd speelde tegen APOEL Nicosia (0-0). De keeper uit Kameroen weet dat het spel van Ajax nog niet is wat het moet zijn, maar heeft vertrouwen in een goede afloop van de return in de Champions League-voorrondes.

"Natuurlijk was het niet onze beste wedstrijd", zegt de doelman over het heenduel tegen De Telegraaf. Hij blijft echter positief. "Vooral aan het begin van het seizoen is er altijd veel ruimte voor verbetering." Onana zorgde ervoor dat Ajax niet met een nederlaag terugkeerde naar Amsterdam. "Ik heb mijn werk gedaan. Niets meer en niets minder. Maar natuurlijk ben ik wel blij met die reddingen. Het was belangrijk om de nul te houden en in elk geval met een gelijkspel van Cyprus weg te gaan."

Ajax laat soms uitstekend voetbal zien, maar zakt af en toe ook ver weg. Dat vindt Onana ook. "Het is nog niet stabiel genoeg. Maar dat is ook het mooie van voetbal. Het is bijna onmogelijk om negentig minuten controle te hebben. Maar de periodes dat we op het veld de baas zijn, moeten we wel uitbreiden. Ik denk dat we APOEL ook sterk hebben gemaakt door te veel balverlies te lijden. Het risico dat we in de passing leggen, is geweldig als het goed gaat, maar kan tegen ons werken als we te onnauwkeurig zijn. We leidden te veel counters in", vindt hij.

Vorig jaar haalde Onana met Ajax de halve finale van de Champions League. Hij wil zich dan ook dolgraag nogmaals plaatsen voor het toernooi. "De universiteit van het voetbal, het beste toernooi ter wereld, waarover we als jonge jongens allemaal hebben gedroomd om eraan deel te nemen. En die kans hebben we nu weer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen