Spoorboekje: cruciaal duel voor Ajax en de coëfficiënten-ranglijst

28 augustus 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 28 augustus.

Nieuws

Persconferenties Nederlandse coaches

PSV, Feyenoord en AZ spelen donderdag hun returns in de laatste voorronde van de Europa League. PSV en Feyenoord staan er goed voor, terwijl AZ nog echt aan de bak zal moeten. Wat verwachten de trainers van de ploegen van de returns? Dat zeggen ze vandaag tijdens hun persconferenties.

Wedstrijden

Ajax - APOEL Nicosia (21.00 uur)

Het is pas september, maar voor Ajax staat er al één van de belangrijkste wedsrtrijden van het seizoen op het programma. In de eigen Johan Cruijff ArenA is de opdracht tegen APOEL Nicosia vanavond duidelijk: winnen. Aan een gelijkspel heeft de ploeg niets, dan wordt het namelijk verlengen (bij 0-0) of uitschakeling. Vervelend voor trainer Erik ten Hag is overigens dat Donny van de Beek door een blessures absent is.

Club Brugge - LASK Linz (21.00 uur)

LASK Linz was de ploeg die FC Basel uitschakelde in de voorrondes van de Champions League. Basel was op zijn beurt weer te sterk voor PSV. LASK werd vorig seizoen knap tweede in de eigen competitie en maakte grote indruk door liefst twee keer te winnen van Basel. Club Brugge wist de Oostenrijkse formatie vorige wel wel te kraken: door een rake penalty won het met 0-1. Stoten Ruud Vormer en co vanavond door naar de Champions League? Deze wedstrijd is - net als die van Ajax - cruciaal voor de coëfficiënten-ranglijst van Nederland. 

Nice - Marseille (21.00 uur)

Op deze Champions League-avond wordt er ook gevoetbald in de Franse Ligue 1. Nice neemt het vanavond op eigen terrein op tegen Olympique Marseille, dat na een slecht seizoen ook dit jaar niet goed is begonnen. De teller staat na twee duels pas op één punt, waardoor de uitwedstrijd tegen Nice meteen belangrijk is. Het thuisteam is met zes punten uit twee duels wel goed gestart en kan de koppositie binnen. Sluit Kasper Dolberg bij de nummer 1 van de Ligue 1 aan binnenkort?

Voetbal op tv

21.00 uur: Ajax - APOEL Nicosia, Veronica, live verslag van het Champions League-voorrondeduel

21.00 uur: Club Brugge - LASK Linz, Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-voorrondeduel

21.00 uur: Slavia Praag - Cluj, Ziggo Sport Extra, live verslag van het Champions League-voorrondeduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen