Roda en Van der Luer krijgen drie dagen voor oplossing

26 augustus 2019, 23:20   Bijgewerkt: 26 augustus 2019, 23:59

Roda JC en jeugdtrainer Eric van der Luer stonden maandagavond tegenover elkaar voor de arbitragecommissie van de KNVB. Van der Luer heeft een conflict met Mauricio Garcia de la Vega, de eigenaar van Roda mits de overname wordt goedgekeurd. Duidelijk werd dat het niet meer goed komt. De partijen hebben nu tot vrijdag gekregen om akkoord te bereiken over een vertrekpremie. Lukt dat niet, dan bepaalt de arbitragecommissie halverwege september het bedrag. Dat meldt De Limburger.

Het conflict gaat over het nieuwe contract van Van der Luer. Roda claimt een akkoord te hebben over het voorstel, Van der Luer spreekt dat tegen. Garcia de la Vega wilde de jeugdtrainer niet onder dezelfde voorwaarden onder contract hebben. Van der Luer zou te duur zijn. Daarom kreeg de oud-speler van Roda JC een verbintenis met een flink verlaagd salaris voorgesteld.

Daarnaast zou het voorstel een bonus voor 'goed gedrag' bevatten. "Mensen hebben me verteld dat hij veel problemen veroorzaakte binnen de organisatie, dat hij anderen een dolk in de rug stak", citeert de hiervoor genoemde krant Garcia de la Vega tijdens de zitting. Van der Luer beweert dat er met hem nooit over deze clausule gesproken is. "Wel over het feit dat ik lastig was. Dat klopt, ik ben niet de gemakkelijkste. En toch heb ik de laatste drie jaar telkens een contractverlenging gekregen, terwijl ik zo'n 'vreselijk mens' ben."

De la Vega probeerde de arbitragezaak nog te voorkomen. Om te ontkomen aan publiciteit stuurde de Mexicaan nog een voorstel naar Van der Luer. Dit gebeurde tevergeefs. "Ik wil gewon mijn werk doen", aldus Van der Luer, die afgelopen seizoen op interim-basis de hoofdmacht nog onder zijn hoede had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen