FC Den Bosch werkt tekort van 1,6 miljoen euro op tijd weg

26 augustus 2019, 19:00

FC Den Bosch heeft op tijd een sluitende begroting ingediend bij de licentiecommissie van de KNVB. De Eerste Divisie-club moest afgelopen maand een begrotingstekort van 1,6 miljoen euro wegwerken. Den Bosch werkt met een begroting van 3,2 miljoen euro. De Brabanders ontvingen nog geen reactie van de licentiecommissie, maar de clubleiding heeft er alle vertrouwen in dat de begroting de toetsing doorstaat.

De play-offdeelnemer van vorig seizoen moest vrezen voor het voortbestaan nadat de overname door Kakhi Jordania niet werd goedgekeurd. Een race tegen de klok volgde. "We zijn opgelucht dat we verder kunnen. Voor ons begint het seizoen nu echt", zegt voorzitter Jan-Hein Schouten op het clubkanaal van Den Bosch.

In de verklaring benadrukt Den Bosch dat bij de reddingsoperatie uitholling van het eerste elftal is voorkomen. Begin september, na het sluiten van de transferwindow, weten de Brabanders hun sportieve ambities voor dit seizoen. Afgelopen seizoen bereikte Den Bosch de play-offs, maar was Go Ahead Eagles in de halve finale te sterk.

Schouten: "Het is onze wens om de aantrekkelijkheid van FC Den Bosch te behouden en te vergroten en daardoor structureel meerwaarde te realiseren voor alle FC'ers. Een vol stadion is ons doel. Maar we zullen op alle fronten bezig zijn met onszelf te verbeteren.  Structureel extra inkomsten genereren blijft noodzakelijk en  we willen er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat FC Den Bosch geaccepteerd wordt als maatschappelijk instituut binnen de stad. Vaststaat dat wij een club willen zijn met een eigen smoel waarin supporters, sponsors en relaties hun vertrouwen kunnen stellen. Een club die reële ambities heeft, dit ook uitstraalt en waarmaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen