Transfersoap voorbij: Dost aan de slag bij Eintracht Frankfurt

26 augustus 2019, 14:21   Bijgewerkt: 26 augustus 2019, 16:52

De transfersoap rond Bas Dost is ten einde. Eintracht Frankfurt meldt maandagmiddag dat de dertigjarige spits definitief overkomt van Sporting Portugal. Dost heeft zijn krabbel gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2022 bij de Bundesliga-club houdt.

Eintracht Frankfurt maakte anderhalve week geleden bekend dat het Bas Dost als opvolger van Sébastien Haller wilde aantrekken. Niets leek een overgang in de weg te staan, maar plots stond een deal op losse schroeven. Volgens de Portugese club stelde de spits op het laatste moment aanvullende financiële eisen. Daar klopte volgens de entourage van Dost echter niets van. "De claim van de club dat de speler of wij als bureau op het laatste moment met extra eisen zouden zijn gekomen, klopt absoluut niet", zei zaakwaarnemer Gunther Neuhaus tegen het Algemeen Dagblad.

De plooien zijn inmiddels gladgestreken en Dost mag zich per maandag speler van Eintracht Frankfurt noemen. De spits keert terug in een bekende competitie: tussen 2012 en 2016 stond hij onder contract bij VfL Wolfsburg, waarvoor hij 36 doelpunten in 85 competitiewedstrijden maakte. "Ik ben blij om hier te zijn en kijk uit naar mijn tijd bij Eintracht Frankfurt. Ik ben een spits die houdt van van het maken van doelpunten", luidt de eerste reactie van Dost via de officiële clubkanalen.

Dost maakt voor naar verluidt twaalf miljoen euro de overstap naar de Bundesliga-club. Het is niet bekend in hoeverre jeugdclub FC Emmen en eventueel oude werkgevers Heracles Almelo en sc Heerenveen profiteren van de transfer. In totaal speelde Dost drie jaar in Portugal. Hij scoorde voor Sporting liefst 76 keer in 84 competitieduels.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen