FC Emmen
0 – 0
Ajax

FC Groningen wil nog afscheid nemen van vier spelers

FC Groningen wil nog afscheid nemen van vier spelers

26 augustus 2019 – Django Warmerdam, Michael Brei en Jannik Pohl mogen vertrekken bij FC Groningen. Dat vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan RTV Noord. De Groningers hopen daarnaast Thijs Dallinga elders te stallen."Het uitzicht op speelminuten voor dit viertal is op dit moment gering", legt Fledderus uit waarom de spelers (tijdelijk) mogen vertrekken. "Van Jannik Pohl is natuurlijk al langer bekend dat hij verkocht mag worden. We hopen dat er deze week een oplossing komt, maar dat loopt tot nu toe niet heel soepel."

Breij was vorig seizoen nog even basisspeler, maar komt al behoorlijke tijd weinig aan spelen toe. "Michael is denk ik voor veel clubs een interessante speler. We kunnen hem niet genoeg perspectief op speeltijd bieden op dit moment. Daarom is het voor hem -maar ook voor ons- prima als hij dat ergens anders wel krijgt", gaat Fledderus verder.

Warmerdam speelde afgelopen seizoen 24 competitiewedstrijden voor FC Groningen, maar is eveneens op weg naar de uitgang. De Groningers gaan zijn contract, dat over een jaar afloopt, niet verlengen. "We staan inderdaad open voor verkoop. Dat weet Django ook. Er moet wel zeker wat tegenover staan, want we laten hem niet gratis de deur uitlopen."

In Dallinga (19) ziet Groningen nog toekomst. Het liefst stalt de Eredivisionist hem bij een club uit de Eerste Divisie. "Ik weet zeker dat hij gaat scoren bij een nieuwe club. Ook voor hem is het uitzicht op speelminuten op dit moment gering."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020