ErediVisie: Notgaard, Köhlert pakt podium, Abass en Beugelsdijk

ErediVisie: Notgaard, Köhlert pakt podium, Abass en Beugelsdijk

26 augustus 2019 – Het Eredivisie-weekend was bijzonder uitgedund, toch viel er genoeg te bespreken. Uiteraard ging het zoals altijd over de VAR, maar gelukkig was er meer. Mats Köhlert pakte zijn podium, Bryan Smeets liet zich weer eens van zijn beste kant zien en Tom Beugelsdijk heeft zijn leven gebeterd. Issah Abass en Jens Odgaard waren dit weekend echter een stuk minder gelukkig. In onze wekelijkse rubriek ErediVisie blikken we terug op het afgelopen speelweekend.Köhlert schittert ook op het veld
Mats Köhlert weet wat het is om in het middelpunt van de aandacht te staan. Al op jonge leeftijd was de spits van Willem II te bewonderen in reclamespotjes. Zo verscheen de Duitser in commercials van onder meer Smarties, McDonald's, IKEA en Kinder Chocolade. Ook schitterde hij in films en televisieseries. Schitteren deed Köhlert zaterdag ook, maar ditmaal niet op het witte doek. De 21-jarige Duitser eiste tegen FC Emmen (2-1) een hoofdrol op door beide doelpunten van Willem II voor zijn rekening te nemen. Dat leverde de Tilburgers niet alleen de volle buit, maar ook de koppositie in de Eredivisie op. Köhlert maakt indruk, zij het op een heel ander toneel.

Abass buitenspel
FC Utrecht-aanvaller Issah Abass is bijzonder snel én gevaarlijk, maar soms een beetje té snel. Tegen VVV-Venlo speelde de buitenspeler bijzonder ongelukkig: Robert Maaskant wist dat zijn verdediging het op snelheid af moest leggen tegen de aanvaller en besloot om de buitenspelval veelvuldig te gebruiken. Met groot succes: Abass stond keer op keer buitenspel. Zesmaal ging voor FC Utrecht de vlag omhoog, omdat er iemand achter de laatste verdediger stond. Helemaal zuur was dat de treffer van Abass ook om die reden werd afgekeurd en de aan Adrián Dalmau toegekende strafschop om die reden werd afgekeurd. Zouden de A en de B in zijn voornaam staan voor Altijd Buitenspel?

Jens Notgaard
Het is nog te vroeg om hem af te schrijven, maar het wil nog niet vlotten bij Jens Odgaard. De twintigjarige spits van sc Heerenveen, die voor een jaar wordt gehuurd van Sassuolo, is na vier wedstrijden nog bij geen enkel doelpunt betrokken geweest. Kansen heeft de Deen inmiddels voldoende gehad. Zo miste hij in de tweede speelronde een strafschop tegen Feyenoord en was hij afgelopen zaterdag tegen FC Twente (0-0) net zoals de voorgaande wedstrijden behoorlijk ongelukkig. Het gebrek aan effectiviteit brak de Friezen op tegen de Tukkers, die hun handen mochten dichtknijpen met een punt. Odgaard geniet - mede door een sterke voorbereiding - nog altijd het vertrouwen van trainer Johnny Jansen, maar dat vertrouwen wordt met de week brozer. Begint de Deen niet snel met scoren, dan is een reserverol onvermijdelijk. Ten minste, als Heerenveen nog een spits haalt.

Bryan Smeets: van Smet naar Smeed
De loopbaan van Bryan Smeets is een wonderlijke: nadat hij als jeugdinternational indruk maakte en via MVV naar De Graafschap in de Eredivisie furore maakte met het legendarische doelpunt tegen Ajax, kwam de loopbaan van Smeets ernstig in verval. In Leeuwarden werd zijn tijd een ramp en de middenvelder dacht zelfs aan stoppen. Hij had een Smetje over zich en kreeg via TOP Oss een nieuwe kans. Die greep hij met beide handen aan – maakte wederom wondergoals – en werd alsnog opgepikt in de Eredivisie. Bij Sparta Rotterdam creëerde hij tot dusver de meeste (!) kansen in de Eredivisie van alle spelers en staat hij in het rijtje van assists bovenaan en zo Smeed hij Sparta.

Beugelsdijk betert zijn leven
Tom Beugelsdijk is dit seizoen nog niet vaak onderwerp van gesprek geweest. En dat is voor de centrale verdediger van ADO Den Haag een heel goed teken. Vorig seizoen pakte Beugelsdijk 12 (!) gele kaarten in 26 wedstrijden. Nu staat de teller nog op nul gele prenten. Daarnaast heeft de Hagenaar door zijn doelpunt tegen RKC Waalwijk (0-3) al één keer vaker gescoord in de Eredivisie dan in de vorige jaargang. Beugelsdijk lijkt zijn leven te beteren. Dat is Alfons Groenendijk ongetwijfeld ook opgevallen, want de trainer besloot voor het duel van zondag Wilfried Kanon te slachtofferen en Beugelsdijk te laten staan. Toen ADO vorig seizoen een moeilijke periode doormaakte, was dat nog andersom. Ga zo door, Tom!

En dan nog even dit...

Geel Cattermole

John was boos

En Bryan ook...

  

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020