Blessure Van de Beek relatief licht: puzzelen tegen APOEL

Blessure Van de Beek relatief licht: puzzelen tegen APOEL

26 augustus 2019 – Hoewel de blessure van Donny van de Beek voor Ajax op een zeer ongelukkig moment komt met de cruciale wedstrijd tegen APOEL Nicosia in het vooruitzicht, is men in Amsterdam enigszins opgelucht voor de ernst van de kwetsuur. De middenvelder gaf een hakje, waarna men bang was dat zijn achillespees afgescheurd zou hebben. Gelukkig was het 'slechts' een verrekking.Dat schrijft De Telegraaf. De pijn die Van de Beek voelde, leek te duiden op een afgescheurde achillespees. Dat is niet het geval: een geluk bij een ongeluk. Dat laatste geldt ook deels voor zijn (mogelijke) transfer naar Real Madrid: die is door deze blessure ook weer een klein beetje minder aannemelijk geworden, al zal dat ook afhangen van de uiteindelijke diagnose en hersteltijd.

Problemen op het middenveld
Door de schorsing van Noussair Mazraoui zijn de opties op het middenveld wel zeer beperkt voor trainer Erik ten Hag in eigen huis tegen APOEL Nicosia, waar Ajax met een 0-0 resultaat de opponent ontvangt. Ook Carel Eiting (knie) ligt momenteel uit de roulatie, terwijl Lasse Schöne al mocht vertrekken. Omdat volgens de ochtendkrant veel spelers Daley Blind het liefste achterin zien en daar ook meer rust nodig is, wordt het nog een flinke puzzel.

Lisandro Martínez en aanwinst Edson Álvarez kunnen ook op het middenveld uit de voeten, terwijl Ten Hag ook nog met andere spelers kan schuiven. Hakim Ziyech zou een linie kunnen terugzakken, terwijl ook Quincy Promes multifunctioneel is. Andere opties zijn het inzetten van Dani de Wit of Jurgen Ekkelenkamp.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019