Griezmann leidt Barça langs Betis, De Jong onzichtbaar

Griezmann leidt Barça langs Betis, De Jong onzichtbaar

25 augustus 2019 – FC Barcelona heeft zijn tweede competitiewedstrijd wél gewonnen. Voor eigen publiek herstelde Barça zich van de valste start tegen Athletic Bilbao. Antoine Griezmann dirigeerde zijn ploeg, waar de geblesseerden Lionel Messi en Luis Suarez ontbraken, langs Real Betis: 5-2. Frenkie de Jong speelde een onzichtbare wedstrijd.De Jong behield zijn basisplaats, maar moest zijn positie wel afstaan aan Sergio Busquets. Daardoor kwam de oud-Ajacied als een soort valse linksbuiten te staan. Vanaf die plek kon De Jong maar moeilijk zijn stempel drukken op het spel van Barcelona. De middenvelder speelde ook een negatieve rol bij de 0-1 van Betis. Na een miscommunicatie tussen De Jong en Rafinha bij een pass van Busquets schakelde Betis razendsnel om. De gasten legden een aanval uit het boekje op de mat, waarvan Nabil Fekir het eindstation was. De Fransman rondde knap af in de verre hoek.

Barcelona liet pas na 37 minuten de eerste grote kans noteren. Rafinha dacht van dichtbij te scoren, maar Emerson haalde voor de lijn weg. Een paar minuten later kon de thuisploeg toch nog juichen. De opluchting was groot toen Griezmann scoorde op een bekeken pass door de lucht van Sergio Roberto. Griezmann nam de Catalanen in de tweede helft verder bij de hand. Vanaf de linkerhoek van de zestien zag de aanvaller een gaatje en legde hij de bal fraai in de verre hoek. Daarmee gooide Barça de schroom van zich af. Het ging beter draaien en vielen de doelpunten ook eenvoudig.

Betis gaf zich over na de goal van Carles Perez. De eigenlijke teamgenoot van Ludovit Reis bij Barcelona B startte in de basis vanwege de blessures van Lionel Messi, Luis Suarez en Ousmane Dembele. Dat basisdebuut vierde hij met een bekeken schuiver. Ook Jordi Alba deed een duit in het zakje. De linksback maakte met een rollertje de vierde, toen er nog een half uur te spelen was.

Barcelona deed in het restant rustig aan. Het laatste doelpunt van Barcelona kwam van de voeten van invaller Arturo Vidal, die Busquets verving. Op aangeven van uitblinker Griezmann schoot de Chileen de bal hard en hoog in het doel. Betis liet zich in de tweede helft niet helemaal onbetuigd. Een pegel van Loren Moron maakte de stand nog iets dragelijker. Hij kon uithalen nadat De Jong de bal verloor. De Oranje-international leek verrast te zijn door een pass van Griezmann.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 5 augustus 2020

  2. dinsdag 4 augustus 2020