Sparta-parel Harroui op reis naar top: "Dit is een springplank"

27 augustus 2019, 09:03   Bijgewerkt: 27 augustus 2019, 20:10

De koppositie werd afgelopen weekend niet gepakt, maar toch is de stemming positief in het kamp bij Sparta Rotterdam na de 2-2 remise bij PEC Zwolle. Dat is ook niet vreemd gezien het feit dat de teller na vier duels op acht punten staat. Eén van de uitblinkers dit seizoen is Abdou Harroui, die zich via Sparta naar Jong Oranje heeft geknokt. Het succes smaakt naar meer.

In het bloedhete Zwolle pakte Harroui - een van de uitblinkers van dit seizoen bij PEC Zwolle - een punt met Sparta Rotterdam. "Ik sta hier een beetje met gemende gevoelens", zei Harraoui na het duel tegen FCUpdate.nl. "We hebben met name in de eerste helft veel kansen gehad, dus dat is zuur. Die 2-1 na rust is vervelend. Ik vond dat we bij fasen sterker waren. Het was te zien dat PEC nog wel kwetsbaar was, dus we wilden hun met ballen achter hun defensie verrassen. We creëerden de kansen, maar moeten iets scherper zijn."

Weinig aanpassingstijd

Dat hij nu zo snel aanklampt in de Eredivisie, heeft hem niet verrast. "Het gaat iets sneller dan in de Eerste Divisie. Vorig jaar heb ik al aangegeven dat ik dacht dat ik me snel kon aanpassen aan de Eredivisie, ik heb niet lang nodig. Dat kun je wel zien", sprak Harroui, die recentelijk ook complimenten kreeg van Henk Fraser. "Maar als hij beseft waar hij staat, is hij tot veel in staat", zei de coach. 

De ultieme beloning kwam vorige week, toen bekend werd dat hij in de voorselectie van Jong Oranje zit. "Dat is een mooie beloning", zegt hij met een glimlach. "Dat is een bevestiging dat ik goed bezig ben. Ik moet nu niet achterover leunen, maar doorgaan." Als Harroui de vorm doortrekt, kan het niet anders dan dat er een mooie transfer volgt, zoals veel Sparta-talenten dat in het verleden en in de toekomst doen. 

Dervisoglu geeft het voorbeeld

Dat gebeurt vaker bij de spelers die doorstromen vanuit de talentenvijver van Het Kasteel. Halil Dervisoglu (Brentford) is een mooi recent voorbeeld. De middenvelder hoopt ook via Sparta elders te belanden. "Ik heb ambities en Sparta is misschien een springplank naar een grotere club, maar ik moet het eerst hier laten zien. Ik moet me verder ontwikkelen en wil alles uit mijn carrière halen", zegt hij vastberaden.

Door: Remco Jacobi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen