Sparta-parel Harroui op reis naar top: "Dit is een springplank"

Sparta-parel Harroui op reis naar top: "Dit is een springplank"

27 augustus 2019 – De koppositie werd afgelopen weekend niet gepakt, maar toch is de stemming positief in het kamp bij Sparta Rotterdam na de 2-2 remise bij PEC Zwolle. Dat is ook niet vreemd gezien het feit dat de teller na vier duels op acht punten staat. Eén van de uitblinkers dit seizoen is Abdou Harroui, die zich via Sparta naar Jong Oranje heeft geknokt. Het succes smaakt naar meer.In het bloedhete Zwolle pakte Harroui - een van de uitblinkers van dit seizoen bij PEC Zwolle - een punt met Sparta Rotterdam. "Ik sta hier een beetje met gemende gevoelens", zei Harraoui na het duel tegen FCUpdate.nl. "We hebben met name in de eerste helft veel kansen gehad, dus dat is zuur. Die 2-1 na rust is vervelend. Ik vond dat we bij fasen sterker waren. Het was te zien dat PEC nog wel kwetsbaar was, dus we wilden hun met ballen achter hun defensie verrassen. We creëerden de kansen, maar moeten iets scherper zijn."

Weinig aanpassingstijd

Harroui spreekt als een veteraan die al jaren meedraait in de Eredivisie, maar dat is allerminst het geval. Na een sterk seizoen in de Eerste Divisie trok hij de vorm door naar de eerste vier duels van dit seizoen. Hij maakte een prachtige goal tegen VVV-Venlo en tekende vervolgens een nieuw contract bij Sparta, tot tevredenheid van Henk Fraser. De coach zei dat de middenvelder een 'hele goede ontwikkeling doormaakt'. Harroui maakte begin 2018 zijn debuut bij Sparta in de Eredivisie, maar kwam niet verder dan één optreden. Een jaar Eerste Divisie heeft hem vet op de botten gegeven.

Dat hij nu zo snel aanklampt in de Eredivisie, heeft hem niet verrast. "Het gaat iets sneller dan in de Eerste Divisie. Vorig jaar heb ik al aangegeven dat ik dacht dat ik me snel kon aanpassen aan de Eredivisie, ik heb niet lang nodig. Dat kun je wel zien", sprak Harroui, die recentelijk ook complimenten kreeg van Henk Fraser. "Maar als hij beseft waar hij staat, is hij tot veel in staat", zei de coach. 

De ultieme beloning kwam vorige week, toen bekend werd dat hij in de voorselectie van Jong Oranje zit. "Dat is een mooie beloning", zegt hij met een glimlach. "Dat is een bevestiging dat ik goed bezig ben. Ik moet nu niet achterover leunen, maar doorgaan." Als Harroui de vorm doortrekt, kan het niet anders dan dat er een mooie transfer volgt, zoals veel Sparta-talenten dat in het verleden en in de toekomst doen. 

Dervisoglu geeft het voorbeeld
Dat gebeurt vaker bij de spelers die doorstromen vanuit de talentenvijver van Het Kasteel. Halil Dervisoglu (Brentford) is een mooi recent voorbeeld. De middenvelder hoopt ook via Sparta elders te belanden. "Ik heb ambities en Sparta is misschien een springplank naar een grotere club, maar ik moet het eerst hier laten zien. Ik moet me verder ontwikkelen en wil alles uit mijn carrière halen", zegt hij vastberaden.

Bij Sparta zit Harroui op zijn plek: de ploeg draait goed en is na vier duels nog ongeslagen. Wat opvalt bij de Rotterdammers, is het grote aantal Nederlanders. "We spreken dezelfde taal en zijn heel goed op elkaar ingespeeld", weet Harraoui. "We kunnen het goed met elkaar vinden, op het veld maar ook in de kleedkamer. Dat we na vier duels nog ongeslagen zijn, is natuurlijk leuk. Vorig jaar gaven we elke wedstrijd alles en dat doen we nu ook. Als je dan resultaat krijgt, kun je alleen maar blij zijn", zegt het talent tevreden. Volgende week staat er weer een mooi affiche op het programma, in de reis naar de top van Harroui: Ajax-thuis.

Door: Remco Jacobi

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021