Serie A: knappe comeback Atalanta, Kluivert gelijk tegen Schöne

25 augustus 2019, 22:43

Atalanta is het seizoen meteen spectaculair begonnen. De verrassing van vorig seizoen met de Nederlanders Marten de Roon en Hans Hateboer zegevierde bij SPAL (2-3) na een 2-0 achterstand. Remises waren er voor Justin Kluivert (AS Roma) en het Nederlands getinte Bologna.

SPAL - Atalanta 2-3

De Roon en Hateboer moesten met Atalanta nog wakker worden tegen SPAL. Een belabberde competitiestart tekende zich af na een 2-0 achterstand dankzij treffers van Federico Di Francesco en Andrea Petagna. Maar oud-Heraclied Robin Gosens zette Atalanta weer op het juiste spoor. Een voorzet van Hans Hateboer naar de tweede paal kopte hij binnen. Het bleek ook de opmaat voor een fraaie comeback. In de laatste twintig minuten kreeg Luis Muriel het op zijn heupen. Met twee treffers bezorgde hij Atalanta alsnog een goede competitiestart.

AS Roma - Genoa 1-1

Het duel tussen oud-Ajacieden Justin Kluivert en Lasse Schöne eindigde onbeslist. Beiden startten in de basis van het doelpuntrijke duel. Telkens knokte het Genoa van Schöne zich terug van een achterstand. Via Cengiz Ünder, Edin Dzeko en Aleksandar Kolarov greep Roma steeds een voorsprong, maar hadden Andrea Pinamonti, Domenico Criscito en Christian Kouame een antwoord paraat. Bij de 3-3 stand werd Kluivert naar de kant gehaald, Schöne speelde de hele wedstrijd mee.

Hellas Verona - Bologna 1-1

Bij Bologna ging het om de terugkeer van Sinisa Mihajlovic op de bank. De Servische coach lijdt aan leukemie. Om zijn elftal te kunnen coachen verliet hij voor het eerst sinds zes weken het ziekenhuis. Naast hem op de bank nam Sofyan Amrabat plaats, Jerdy Schouten zat niet eens bij de wedstrijdselectie. Basisplaatsen waren er voor Stefano Denswil en Mitchell Dijks. Al na dertien minuten kwam Bologna met een man meer te staan door een rode kaart voor Pawel Dawidowicz. De daarbij behorende penalty werd benut door Nicola Sansona. Ondanks de voordeelsituatie, moest Bologna genoegen nemen met een punt. Miguel Veloso maakte nog voor rust de gelijkmaker en de was ook de eindstand.