Keizer klimt met Sporting Portugal naar koppositie

25 augustus 2019, 21:46

Marcel Keizer staat bovenaan met Sporting Portugal. Zijn ploeg zegevierde zondagavond op bezoek bij Portimonense: 1-3. Sporting legde de basis in een spectaculaire openingsfase, waarin drie doelpunten vielen.

De nieuwe koploper had slechts vijf minuten nodig voor twee doelpunten. Na de goals van Raphinha en Luiz Phellype kenden de bezoekers een droomstart. Sporting liet Portimonense echter vlot terugkomen in het duel. Op advies van de VAR ging de bal op de stip en maakte Romulo de aansluitingstreffer. Dat gaf de thuisploeg nieuwe moed. Sporting kwam onder druk te staan, maar nam de 1-2 voorsprong mee de kleedkamers in.

Vroeg in de tweede helft ontsnapte Sporting aan de gelijkmaker. Een derde treffer had het elftal van Sporting dan ook hard nodig. Op dat moment stond Bruno Fernandes op. Een geweldige pass kwam terecht bij Raphina, die voor zijn tweede van de avond tekende. Daarna kwam Sporting niet meer in grote problemen en is het de nieuwe koploper van de Primeira Liga.