KNVB: goal Dessers mocht niet tellen, rood voor Vriends

KNVB: goal Dessers mocht niet tellen, rood voor Vriends

25 augustus 2019 – De gelijkmaker van Heracles Almelo tegen Vitesse had niet mogen tellen en voor de spijkerharde tackle van Bart Vriends volstond rood. Die conclusie trekt Reinold Wiedemeijer van de KNVB. De oud-scheidsrechter blijft benadrukken dat de VAR beslissingen van de arbiter overduidelijk fout moet vinden.Heraclied Cyriel Dessers zette zich tegen Vitesse in scoringspositie door Danilho Doekhi van Vitesse een duwtje te geven. Scheidsrechter Jeroen Manschot en VAR Bas Nijhuis keurden de treffer echter goed. "Duwen blijft altijd bij de scheidsrechter liggen, dat is interpretatie", zegt Wiedemeijer tegen FOX Sports.

Linssen boos: "Kunnen scheidsrechter beter thuislaten"

Wiedemeijer vervolgt: "Wat ik belangrijk vind is dat de speler zich door het duwtje in scoringspositie te brengt. Dat willen we niet. Maar als wij zeggen dat bij ieder duwtje de VAR moet ingrijpen, doet hij dat constant. De scheidsrechter kon dit nooit zien, dus moet de VAR ingrijpen. Als hij het niet overduidelijk fout vindt, grijpt hij niet in."

Over de tackle van Vriends op Thomas Bruns van PEC Zwolle was Wiedemeijer duidelijker. "Ik vind het een rode kaart." Toch greep de videoref helemaal niet in. "Ik denk dat de VAR de beelden bekeek en zag dat hij wel eerst de bal speelde. Ik vermoed dat daar een stukje twijfel is ontstaan."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 5 augustus 2020

  2. dinsdag 4 augustus 2020