Weghorst leidt VfL Wolfsburg naar overwinning op Hertha BSC

25 augustus 2019, 20:19

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg op weg geholpen naar een competitiezege op Hertha BSC (0-3). De spits verzilverde een penalty in Berlijn. Bij die treffer speelde Karim Rekik een discutabele rol. Daishawn Redan maakte als invaller bij Hertha zijn eerste minuten in de Bundesliga.

Het spektakel zat in de beginfase van de eerste helft. Arbiter Guido Winkmann wees al na één minuut naar de penaltystip. Hertha dacht zo aan een razendsnelle voorsprong, maar de VAR greep in en liet de strafschop terugdraaien. Een paar minuten later kreeg Wolfsburg wél een penalty.

Daarbij ging Rekik de fout in. De oud-verdediger van PSV maakte een overtreding op Xaver Schafer en veroorzaakte een penalty. Dat buitenkansje was besteed aan Weghorst, die vorige week ook al scoorde. Pas in de slotfase liep Wolfsburg verder weg bij de gastheren. Uit een counter zorgde Josip Brekalo voor de beslissing. Het slotakkoord werd verzorgd door Jerome Roussillon.