Fantasieloos Tottenham onderuit tegen Newcastle

25 augustus 2019, 19:58

Tottenham Hotspur heeft zondagavond een zorgwekkende nederlaag geleden tegen Newcastle United (0-1). Met Christian Eriksen op de bank bleek de ploeg van Mauricio Pochettino fantasieloos. Het ontbrak de thuisploeg aan creativiteit en moest daardoor buigen voor Newcastle, waarvoor Jetro Willems niet in actie kwam. 

Pochettino zag zijn ploeg de hele wedstrijd aanmodderen. Tottenham schreeuwde om de ingevingen van Eriksen. Maar de Deen zat net als Jan Vertonghen op de bank omdat hij nog steeds in aanmerking komt voor een transfer. Zonder hem creëerde Spurs weinig en kreeg bovendien een lesje in effectiviteit.

Newcastle kwam halverwege de eerste helft voor het eerst serieus voor het doel. Sean Longstaff was de eerste, maar zijn inzet werd nog gekeerd door Hugo Lloris. Vlak daarna had de Franse doelman wel het nakijken.  Op aangeven van Christian Atsu schoot Joelinton raak. Hij kreeg daar alle gelegenheid toe, omdat Davinson Sanchez en Toby Alderweireld stonden te slapen.

De voorsprong kon Newcastle relatief eenvoudig verdedigen. Er waren kansen voor Tottenham, maar de gastheren konden de druk niet serieus opvoeren. De Londenaren hadden de bal, maar deden daar weinig mee. Ook het inbrengen van Eriksen in de 62ste minuut veranderde daar uitiendelijk weinig aan. Tottenham stuitte telkens op de hechte defensie van Newcastle.

Het zat Tottenham ook niet mee met de arbitrage. Jamaal Lascelles leek in de zestien een duidelijke overtreding te maken op Harry Kane. Arbiter Mike Dean werd door de VAR naar de kant gehaald, maar de scheidsrechter besloot geen strafschop te geven. Tottenham had reden tot klagen. Anderzijds kreeg Lucas Moura vlak na dat moment een enorme kans op alsnog de gelijkmaker. Hij faalde en dat paste perfect bij de mislukte middag van Tottenham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen