Invaller Veldwijk behoedt Sparta voor nederlaag tegen PEC Zwolle

Invaller Veldwijk behoedt Sparta voor nederlaag tegen PEC Zwolle

25 augustus 2019 – Lars Veldwijk was van onschatbare waarde voor Sparta Rotterdam in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De spits begon, tot zijn eigen onvrede, op de bank tegen de Zwollenaren. Hij kwam bij een 2-1 achterstand in het veld en had maar een paar minuten nodig om een doelpunt te maken en Sparta een punt te bezorgen.Sparta startte voor de vierde keer dit seizoen met dezelfde basisopstelling. De uitploeg was ook verreweg de gevaarlijkste ploeg in de openingsfase, hetgeen resulteerde in een snelle voorsprong. Een voorzet van Bryan Smeets werd door Ragnar Ache, die volledig vrijstaand kon koppen, achter PEC-keeper Xavier Mous gewerkt. Het leek een droomstart voor de club uit Rotterdam, maar nog geen minuut later maakte Iliass Bel Hassani de gelijkmaker voor de thuisploeg. De middenvelder kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en twijfelde niet: hij schoot deze hard achter Sparta-keeper Tim Coremans.

Opvallendste moment tijdens de eerste helft was misschien wel de tackle van Sparta-verdediger Bart Vriends. Hij vloog snoeihard met gestrekt been en noppen vooruit over de bal en raakte daarbij Thomas Bruns. Serdar Gözübüyük gaf een gele kaart. Een interventie van de VAR kwam er niet eens aan te pas, waarover Sparta en Vriends absoluut niet over hoefden te klagen. Zo bleef Sparta dus met elf man op het veld staan en de bezoekers hadden gedurende de eerste helft ook het gevaarlijkste van het spel. Zo haalde Pelle Clement een kopbal van Adil Auassar van de lijn en was Mous goed bij de les bij een schot van Mohamed Rayhi.

Sparta was de gevaarlijkste ploeg, maar het was PEC dat dodelijk effectief met de kansen omsprong. Clement zette met een werkelijk geweldige pass Lennart Thy vrij voor Coremans en de spits had geen enkele moeite om deze kans om te zetten in een doelpunt: 2-1. Na deze treffer veranderde het spelbeeld. PEC werd steeds dreigender en het leek eerder 3-1 te worden dan 2-2. Aangezien het Sparta niet meer lukte om voetballend tot kansen te komen werd in de slotfase Lars Veldwijk gebracht voor verdediger Lassana Faye. De Zuid-Afrikaan had maar een paar minuten nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Hij kreeg de bal goed aangespeeld van Smeets en schoof deze vervolgens koeltjes achter Mous voor de gelijkmaker. Juichen liet de voormalige aanvaller van PEC Zwolle, die duidelijk niet blij was met zijn plek op de bank, achterwege.

Diep in de blessuretijd was invaller Joël Piroe nog dichtbij de overwinning voor Sparta. De PSV-huurling schoot de bal via een PEC Zwolle-been tegen de binnenkant van de paal en zag deze vervolgens weer in het veld stuiteren. Zo komt PEC Zwolle dus met het nodige geluk van de hatelijke nul punten af. De Rotterdammers wisten voorafgaand aan de wedstrijd dat een overwinning ze de koppositie op zou leveren, maar dat zat er vandaag niet in voor de ploeg uit Spangen.

Opstellingen en beoordelingen*:
PEC Zwolle: Xavier Mous 6,5; Kenneth Paal 6, Rick Dekker 5,5, Sam Kersten 6 (Marc Olivier Doue -), Gustavo Hamer 6; Thomas Bruns 6,5 (Mustafa Saymak 6), Iliass Bel Hassani 7, Pelle Clement 7,5; Dennis Johnsen 6, Lennart Thy 7, Jarno Westerman 6,5 (Sai van Wermeskerken 6)

Sparta Rotterdam: Tim Coremans 6,5; Dirk Abels 6, Jurgen Mattheij 6, Bart Vriends 5, Lassana Faye 6 (Lars Veldwijk -); Abdou Harroui 6, Adil Auassar 5,5 (Laros Duarte 6), Mohamed Rayhi 7, Bryan Smeets 7,5; Halil Dervisoglou 6,5, Ragnar Ache 7 (Joël Piroe 6)

Man of the Match: Bryan Smeets

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 21 september 2020

  2. zondag 20 september 2020