Invaller Veldwijk behoedt Sparta voor nederlaag tegen PEC Zwolle

25 augustus 2019, 18:58

Lars Veldwijk was van onschatbare waarde voor Sparta Rotterdam in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De spits begon, tot zijn eigen onvrede, op de bank tegen de Zwollenaren. Hij kwam bij een 2-1 achterstand in het veld en had maar een paar minuten nodig om een doelpunt te maken en Sparta een punt te bezorgen.

Opvallendste moment tijdens de eerste helft was misschien wel de tackle van Sparta-verdediger Bart Vriends. Hij vloog snoeihard met gestrekt been en noppen vooruit over de bal en raakte daarbij Thomas Bruns. Serdar Gözübüyük gaf een gele kaart. Een interventie van de VAR kwam er niet eens aan te pas, waarover Sparta en Vriends absoluut niet over hoefden te klagen. Zo bleef Sparta dus met elf man op het veld staan en de bezoekers hadden gedurende de eerste helft ook het gevaarlijkste van het spel. Zo haalde Pelle Clement een kopbal van Adil Auassar van de lijn en was Mous goed bij de les bij een schot van Mohamed Rayhi.

Diep in de blessuretijd was invaller Joël Piroe nog dichtbij de overwinning voor Sparta. De PSV-huurling schoot de bal via een PEC Zwolle-been tegen de binnenkant van de paal en zag deze vervolgens weer in het veld stuiteren. Zo komt PEC Zwolle dus met het nodige geluk van de hatelijke nul punten af. De Rotterdammers wisten voorafgaand aan de wedstrijd dat een overwinning ze de koppositie op zou leveren, maar dat zat er vandaag niet in voor de ploeg uit Spangen.

Opstellingen en beoordelingen*:

PEC Zwolle: Xavier Mous 6,5; Kenneth Paal 6, Rick Dekker 5,5, Sam Kersten 6 (Marc Olivier Doue -), Gustavo Hamer 6; Thomas Bruns 6,5 (Mustafa Saymak 6), Iliass Bel Hassani 7, Pelle Clement 7,5; Dennis Johnsen 6, Lennart Thy 7, Jarno Westerman 6,5 (Sai van Wermeskerken 6)

Sparta Rotterdam: Tim Coremans 6,5; Dirk Abels 6, Jurgen Mattheij 6, Bart Vriends 5, Lassana Faye 6 (Lars Veldwijk -); Abdou Harroui 6, Adil Auassar 5,5 (Laros Duarte 6), Mohamed Rayhi 7, Bryan Smeets 7,5; Halil Dervisoglou 6,5, Ragnar Ache 7 (Joël Piroe 6)

Man of the Match: Bryan Smeets

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen