Cattermole op de bon: "Reputatie heeft mij blijkbaar achtervolgd"

Cattermole op de bon: "Reputatie heeft mij blijkbaar achtervolgd"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 augustus 2019 – 272 wedstrijden aan Premier League-ervaring verscheen zondag op het veld bij FC Utrecht - VVV-Venlo. Lee Cattermole (31) maakte als invaller zijn debuut voor de Venlonaren. De eerste tackle leverde hem meteen een gele kaart op. "De reputatie van kaartenpakker had ik in Engeland net van mij afgeschud", lacht de Engelsman.

"Dit heeft mij blijkbaar achtervolgd naar Nederland", zegt Cattermole, die op Engelse bodem 123 gele kaarten pakte, tegen FOX Sports. "Volgens mij had ik de tackle onder controle. Maar als dit hier een gele kaart is, moet ik er gauw van leren. Het spel en de spelers zijn tegenwoordig zo snel. Je hebt zomaar een gele kaart. Maar zo lang ik op het veld kan staan, ben ik blij."

Met een uitstekende tackle voorkwam Cattermole ook dat Jean-Christophe doeltreffend uit kon halen. "Als ik die niet maakte, kon Utrecht scoren. Het was een tackle met risico, maar risico neem ik altijd", aldus de oud-speler van Sunderland, Middlesbrough en Wigan Athletic, die verrast werd door de ontvangst in Nederland. "Ook de Engelse media nam contact met mij op. De enige reden voor deze keuze is voetbal. Ik wilde spelen in een nieuwe omgeving, ik had een nieuwe ervaring nodig. Engeland had ik wel gezien."

gerelateerd