Van den Brom klaagt: "Hoe kinderachtig om dan geel te geven"

Van den Brom klaagt: "Hoe kinderachtig om dan geel te geven"

25 augustus 2019 – Letterlijk en figuurlijk beleefde John van den Brom een heet middagje. Hij zag zijn FC Utrecht verliezen van VVV-Venlo (1-2) en de trainer had het aan de stok met de arbitrage. Omdat Van den Brom in het veld stapte, kreeg hij een gele kaart van Jochem Kamphuis. "Kinderachtige kerels zijn het toch", aldus de oefenmeester."Ik ben iemand die enorm meeleeft. Ik mocht niet in het veld staan, maar hoe kinderachtig ben je dan om een gele kaart te geven?", doet Van den Brom na afloop zijn beklag bij FOX Sports. "We zijn toch volwassen mensen onder elkaar."

Ook stoorde Van den Brom zich aan het feit dat VAR-beslissingen zo lang duurden. Kamphuis had minuten nodig om een penalty voor Utrecht terug te draaien, omdat Issah Abass buitenspel stond. "Er zijn zoveel onduidelijke momenten. Waarom moet zo'n beslissing vijf minuten duren? Waar gaat dit over? Heel irritant, zeker als je achter staat." Van den Brom erkende bij het zien van de beelden meteen dat Abass buitenspel stond. "Ik kijk nu tien seconden en zie het al."

De nederlaag had Utrecht aan zichzelf te danken, benadrukte de Utrecht-coach. "Zonde dat je verliest. Maar kan ik de jongens wat verwijten? Nee. Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan om er een wedstrijd van te maken, maar we hebben veel te veel kansen nodig. Dat is niet de eerste keer, dit is een terugkerend iets."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020