ADO Den Haag boekt eerste zege tegen onmachtig RKC Waalwijk

25 augustus 2019, 14:22

ADO Den Haag heeft zijn eerste punten van het seizoen veroverd door met 0-3 te winnen van een onmachtig RKC Waalwijk. De Hagenaren lieten de thuisploeg het spel maken, maar kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. RKC ging op zoek naar een gelijkmaker, maar toen Tomas Necid in de tweede helft de score verdubbelde, werd de tegenstand steeds minder. De spits scoorde ook de derde ADO-goal.

Beide ploegen kenden een verschillende voorbereiding op deze wedstrijd. Terwijl RKC vorige week een knap gelijkspel boekte tegen FC Twente (3-3), verloor ADO Den Haag van Sparta Rotterdam (1-2). Aangezien het bij de Hagenaren niet zo goed liep, besloot trainer Alfons Groenendijk vandaag onder anderen Wilfried Kanon en Erik Falkenburg aan de kant te houden.

Op de bank was het echter goed toeven, want er heersten subtropische omstandigheden in Waalwijk. De thermometer tikte de 30 graden aan, en de hitte had ook duidelijk zijn weerslag op het voetbal. Het tempo lag laag, en beide ploegen waren niet in staat elkaar te verrassen. RKC was in de beginfase sterker dan ADO, en van hen ging dan ook het meeste dreiging uit. In balbezit van RKC lieten de Hagenaren zich echter zo ver terugzakken, dat het voor de mannen van Fred Grim, die goed combineerden, bijna onmogelijk was om in de buurt te komen van het Haagse doel. Ook ADO kwam er weleens uit, en zocht vooral de aanval via de snelle flankspelers, maar ook dit leidde tot niets.

Na dit doelpunt kon ADO achteroverleunen, en liet het RKC, nog meer dan tevoren, het spel maken. De Waalwijkers speelden verzorgd voetbal en werden steeds dreigender, maar afgezien van schoten van Bilate (te zacht) en Spierings (net naast) kwam de ploeg van trainer Fred Grim niet tot grote kansen, omdat het hen simpelweg ontbrak aan een goede eindpass.

De tweede helft begon RKC zoals het de eerste beëindigd had: de Waalwijkers zochten fel naar een doelpunt, speelden aardig voetbal, maar de voorzetten van de flankspelers waren niet goed genoeg. ADO leunde op de counter, en hoewel de Hagenaren hier eerder vrij weinig gevaar uit wisten te creëren, lag de bal na 57 minuten opeens opnieuw achter RKC-doelman Kees Heemskerk. De RKC-keeper zag na enkele snelle passes Necid op zich afkomen, maar verkeek zich volledig op het schot van de Tsjech. Zo stond ADO met 0-2 voor, terwijl RKC het beste van het spel had.

Beide ploegen verloren daarna de concentratie. Er waren enkele spelers, zoals Lex Immers en de ingevallen Dylan Vente, die nog wel iets wilden, maar het overgrote deel van de spelers leek het wel gezien te hebben. De zeven minuten extra tijd, die overigens wel te rechtvaardigen waren, leken daarom weinig nut te hebben. De enige die er blij mee zal zijn, is de tegenstander van ADO van volgende week, VVV Venlo, omdat Danny Bakker in de blessuretijd tegen zijn tweede gele kaart aan liep en er volgende week dus niet bij zal zijn.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Kees Heemskerk 5; Ingo van Weert 6, Melle Meulensteen 6, Hannes Delcroix 6, Paul Quasten 6,5 (79. Dylan Vente -); Daan Rienstra 6, Anas Tahiri 6,5, Stijn Spierings; Darren Maatsen 6 (55. Sylla Sow), Mario Bilate 6, Said Bakari 5,5 (67. Dylan Seys 5).

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 6; Milan van Ewijk 6,5, Tom Beugelsdijk 6,5, Shaquille Pinas 6 (77. Wilfried Kanon -), Aaron Meijers 6; Danny Bakker 5, John Goossens 5,5 (78. Dion Malone -), Lex Immers 6; Bilal Ould-Chikh 5 (66. Thijmen Goppel), Tomas Necid 7, Elson Hooi 6,5.

Man of the match: Tomas Necid

*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen