Spoorboekje: Oranjevrouwen bij elkaar, transfer Dost aanstaande

26 augustus 2019, 19:01

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 26 augustus.

Nieuws

Oranjevrouwen komen bij elkaar

Voor het eerst sinds het succesvolle WK in Frankrijk komen de Oranjevrouwen weer bij elkaar. De komende interlandperiode van de vice-wereldkampioen staat in het teken van EK-kwalificatie. De speelsters verzamelen zich vandaag in Zeist en werken vanuit daar toe naar de duels met Estland (aanstaande vrijdag in Tallinn) en Turkije (volgende week dinsdag in Heerenveen).

Dost nadert transfer

Het heeft even geduurd, maar Bas Dost heeft bijna zijn transfer te pakken. De spits is vandaag in Duitsland voor zijn medische keuring bij Eintracht Frankfurt. De Duitsers en Sporting Portugal hadden vorige week al een akkoord. Toen Sporting en Dost begonnen met moddergooien, leek de overgang even te mislukken.

Specials

Interviews met Kersten en Bruns

In een snikheet Zwolle speelden PEC en Sparta Rotterdam zondagmiddag met 2-2 gelijk. PEC is daardoor nog gedeeld hekkensluiter, terwijl promovendus Sparta nog een ongeslagen status geniet. FCUpdate.nl was erbij en sprak met Sam Kersten en Thomas Bruns. Hun verhalen komen deze ochtend online.

ErediVisie

Een zeer beperkt Eredivisie-weekend ligt achter ons. Slechts zes wedstrijden stonden er op het programma. De gehele top-drie plus AZ had vanwege de Europese verplichtingen vrijaf. Desondanks gebeurde er voldoende om over na te praten. Dat doen wij vanochtend met onze traditionele ErediVisie.

Wedstrijden

Jong PSV - MVV (20.00 uur)

De laatste wedstrijd in de derde speelronde van de Eerste Divisie. MVV is nog puntloos en hoopt tegen de beloften van PSV op het eerste succesje. De Eindhovenaren doen het tot nu toe niet veel beter: zij veroverden nog maar één punt. Het duel met MVV wordt voor Jong PSV zijn eerste zonder spits Joël Piroe. Hij maakte afgelopen week op huurbasis de overstap naar Sparta Rotterdam.

Inter - Lecce (20.45 uur)

Tegen het gepromoveerde Lecce speelt Inter vanavond zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. De Italiaanse grootmacht haalde deze zomer een hoop spelers naar Milaan, onder wie Romelu Lukaku, Diego Godín en Nicolò Barella. Gaat Inter dit seizoen  meedoen om de landstitel? Dan mag het in de eerste speelronde, in eigen huis, tegen een promovendus, eigenlijk geen fout maken.

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong PSV - MVV, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: St. Pauli - Holstein Kiel, FOX Sports 4, live verslag van het 2. Bundesliga-duel

20.45 uur: Inter - Lecce, Ziggo Select, live verslag van het Serie A-duel

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen